<$BlogRSDURL$>

Sunday, April 01, 2007

Kevättunnelmia 

Kevätflunssa

Jos kevätflunssaa voi pitää keväänmerkkinä nyt on kevät. Ihan varoittamatta ja lupaa kyselemättä flunssa kävi päälle ja selätti puhtaasti. Tekisi mieli sanoa että tyrmäyksellä. Ei jäänyt oikein vaihtoehtoja. Mitä nyt pari kunnon migreeniä koristeeksi. Muuten ihan tavallinen pöpö. Ei tässä vieläkään voi kehua olevansa 100%:ssa kunnossa. Työkunnossa kuitenkin. Toivotaan että tästä taas pääsee normaaliin rytmiin. Mitä se normaali rytmi nyt onkaan. Ei onneksi mitään Auschwitz-touhua sentään. Keskitysleirin portin ylle natsit kirjoittivat "Arbeit macht Frei" ja käytännössä sovelsivat politiikkaa "Vernichtung durch Arbeit". Suomeksi voisi kertoa että julistettiin avoimesti "työ vapauttaa" vaikka todellisuudessa oli tarkoitus "tuhota työn avulla". Nykymittapuun mukaan koko työstä tuskin voi puhua keskityslerien yhteydessä. Ennemminkin tuhoamisesta rasittamalla vankeja epäinhimillisesti ja nimittämällä tuota rasitusta työksi vaikka jotain muutakin sanaa olisi saattanut käyttää.

Kasvihuoneilmiöstä

Keväästä keskitysleiriin ja keskitysleiristä takaisin politiikkaan. Kasvihuoneilmiöstä keskusteltaessa on kiinnostavaa huomata lentoliikenteen olevan ilmeisesti luonnon kannalta täysin ongelmaton liikkumistapa koska jopa vihreät vaikenevat ilmailun vaikutuksista luontoon. Pitäisikö autojen käydä jatkossa kerosiinilla jotta ne muuttusivat luontoystävällisiksi?

Tarkkaan ottaen lentoliikenne vaikuttaa yläilmakehän herkkiin kerroksiin ja tuottaa kiitettävästi kasvihuonekaasuja. Ongelman ydin lienee että maailman päättäjillä on jatkuva tarve matkustella ympäri palloamme sinne tänne vaikka nykytekniikalla huomattava osa neuvotteluista voitaisiin käydä videotekniikalla. Todellista henkilökohtaista kontaktia vaativiin tehtäviin voitaisiin sijoittaa ihmisiä pitkäaikaisesti jolloin he eivät kävisi joka viikonloppu kotonaan vaan muutaman kerran vuoden aikana. Luonnollisesti perheen pitäisi voida muuttaa mukana ettei järjestely muuttuisi epäinhimilliseksi.

Meidän tavallisten pulliaisten pitäisi miettiä reittivalintojamme tarkemmin. Ehkä voisimme suunnitella ajomme entistä huolellisemmin? Tästä varmaan syntyy kotona kysymyksiä kun en ole mikään pro järjestelemään omia ajojani. Toisaalta reiteissäni on paljonkin järkeä muttei se tarkoita etteikö paremminkin voisi suunnitella?

Parempi Väyrynen Brysselissä kuin Helsingissä

Tietääkö muuten kukaan miksi Paavo Väyrynen nosti metelin tarpeestaan saada kokemustaan vastaava tehtävä? Syy on varsin selvä. Keskustapuolue pelkäsi menettävänsä ääniä ja äänestäjiä Pohjois-Suomessa joten nähtiin tarpeelliseksi tehdä hätäratkaisu ja ottaa Väyrynen ehdokkaaksi. Kaikille oli selvää ettei ryvettynyttä ja varsin huonomaineista poliitikkoa voi missään nimessä sijoittaa puhemieheksi tai ministeriksi joten hyvä ratkaisu oli antaa Paavon pistää meteli pystyyn ja pysyä Brysselissä edustamassa Keskustapuoluetta ja Pohjantähtiopistoa EU:n sydämessä. Onnittelut Kepulle hyvästä vaalitaktiikasta. Ilmeisesti ainoa jolle asia ei ollut etukäteen täysin selvä on Väyrynen.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?