<$BlogRSDURL$>

Sunday, January 14, 2007

Teriä ja euroja lisää! 



Gillette esitteli uuden partahöylän: 5 terää ja valinnan mukaan sähkökäytöllä tai perinteisellä jäykällä varrella. Kokeilin tuotetta ja voin sanoa väitteiden entistä miellyttävämmästä parranajosta pitävän täysin paikkansa. Gillette on tavallaan itsensä pahin vihollinen kehitettyään 2-teräisestä Sensor Excelistä ensin 3-teräisen Sensor3:n ja varsin sofistikoituneen Mach 3:n. Rehellisesti sanottuna pidin Mach3:a partahöylien kuninkaana enkä ilman muuta ole vieläkään valmis muuttamaan mieltäni. Ehdin viime syksynä hankkia M3 Power-mallin jota sitäkään ei voi manailla.

Ajokokemukset ovat hyviä kaikilla versioilla. Kokemusteni mukaan terien lisääminen vähentää veren vuodatusta vaikka olisi kiirekin ja yrittäisi sutia naamaansa ihmismäiseksi häthätää. Toinen lisäterien tuoma muutos on vähemmällä vaivalla ja yrittämisellä saavutettu hyvä ajotulos. Toimimalla huolellisesti kaksi- ja kolmiteräisillä vehkeillä saa hyvää jälkeä aikaan, terien lisääminen ei ilman muuta paranna parasta mahdollista ajoa vaan helpottaa hyvän tuloksen saavuttamista. Enää en osaisi ajaa partaa yksiteräisellä höylällä: viimeksi yrittäessäni tapahtui varsinainen verenvuodatus.

Partahöylät muistuttavat yhä enemmän mustesuihkutulostimia; kuten mustekasetit myös höylän terät maksavat jonkin verran. Vanhallakin laadukkaalla mustesuihkutulostimella saa printattua hienoja valokuvia kunhan maksaa musteista, samoin partahöylän varsi toimii vuosia kunhan muistaa ostaa teriä lisää. Lopultahan itse varsi maksaa parikymppiä kuten 4:n terän pakkauskin. Jos varren kustannus on kymmenessä vuodessa 2 €/v teriä voi kulua 6-7 pakkausta vuodessa eli noin 130,- €/v. Aiemmin Gillette valmisti lähinnä partavaahtoa ja geeliä lisäten tarjontaa hiljalleen mm. partavesiin. Nyt sama tuotemerkki käsittää erikokoisia pakkauksia geeliä, vaahtoa ja jälkihoitoaineita. Tästä on helppo laskea firman tienaavan nykyisin moninkertaisesti aiempaan verrattuna. Kuluttajana olen voittanut parempilaatuisia tuotteita joista joudun maksamaan moninkertaisesti entiseen nähden. Pitäisikö sittenkin hankkia sähkökone?

Sähkökoneetkin ovat muuttuneet hanan alla huuhdeltaviksi akkukoneiksi joiden akut eivät kestä viittä vuotta pidempään. Viisikin vuotta vaatii huolellista käyttöä eikä satunnaisia latauksia. jos sähkökone kestää vuoden pari ilman lisäsijoituksia (terät, teräverkko) ja hyvä kone (ei halpis) maksaa noin 300 € voi laskea kahden vuoden käytön maksavan helposti 150,- €/v mikä käytännössä ei poikkea paljoakaan huippuoluokan partahöylän kustannuksista. Ovelaa. Valitsit niin tai näin maksat osapuilleen saman hinnan. Tällä kertaa veikkaan Gilletten tienaavan paremmin kuin sähkölaitteiden valmistajat.

Ainakin Gillette on saanut erityishuomiota osakseen.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?