<$BlogRSDURL$>

Tuesday, January 09, 2007

MP3 vs CD 

Tänään uutisissa todettiin itsestäänselvyytenä nettimusiikin näivettävän CD-myyyntiä. Esitän vastalauseeni. Musiikin nettimyynti antaa hyvät mahdollisuudet tutustua musiikin tarjontaan. Parhaimmillaan suosikkiartistilta voi ostaa yhden kappaleen täydentämään omaa kokoelmaa. Netistä kymmenellä eurolla ostettu MP3-laatuinen CD-kokonaisuus ei ole mikään halpa sijoitus verrattuna fyysisen CD:n hintaan. Todellisessa elämässähän fyysisen äänitteen hinta vaihtelee 5:stä 25:n euroon pysähtymättä ääripäihin mitenkään ehdottomasti.

Nettimusiikin ostajien syyllistäminen on varsin yksisilmäistä touhua varsinkin kun Tanja Saarelan johdolla on annettu musiikkiteollisuudelle valta kieltää musiikin kuuntelu muussa kuin ostetussa formaatissa. Tottahan moni hallitsee tallennustekniikat joilla omat äänitteet voi muuntaa formaatista toiseen. Onko tosiaan rikos muuntaa LP-levynsä CD-muotoon?

Saattaahan tosiaan olla ettei kyseistä äänitettä todellakaan saa enää missään muodossa. Toisaalta joitain äänitteitä on kiva kuunnella autossa tai mökillä ilman että rahtaa LP-kalustonsa mukanaan tai hankkii omaa makuaan vastaavat laitteet kaikkiin paikkoihin joissa haluaa ko. musiikkia kuunnella. Nuoruuden muistot saattaisivat olla hyvinkin toisenlaisia jos poliisi tosiaan olisi vienyt kamarille ja sakottanut kun kuuntelin Rock-radiota ja äänittelin sieltä suosikkibiisejäni.
Comments:
People should read this.
 
Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?