<$BlogRSDURL$>

Monday, November 13, 2006

Pikavippauksesta 

Pikavippifirman edustaja oli taannoin tv:ssä keskustelemassa tekstiviestipikavippien toimivuudesta. Häntä ei näyttänyt huolettavan nuorten velkaantuminen, vanhempien valitukset lastensa vippailuista tai kännipäissä tehtyjen erehdysten pitkät jäljet. Muut keskustelijat ja haastattelija yrittivät valaista tilannetta ja mahdollisia ongelmia mutteivät esitetyt väitteet häirinneet yrittäjää lainkaan.

Ehdotan pikavippiyrityksien toiminnalle uusia pelisääntöjä:

1. Alaikäiset eivät saa vipata mitään. Jos alaikäiselle annetaan pikavippi virhe on luotonantajan eikä ottajan.

2. Humalassa olevalle asiakkaalle ei saa vipata mitään. Jos asiakas on humalassa vippiä ei saa antaa.

3. Ongelmien sattuessa luotonantajalla on oikeus saada vippaajan kännykkä luotonmaksuksi. Muita vaatimuksia esitettäessä luotonantajan on pystyttävä
todistamaan sitovasti luotonottajan täyttäneen vaatimukset.

4. Jos luotonottaja on työtön yhteenlaskettu lyhennys ja korko eivät saa ylittää 8%:a nettotyöttömyyskorvauksesta. Jos ylitys tapahtuu maksuaikaa on jatkettava tarvittavalla ajalla ilman korkoseuraamuksia. Ohjetta noudatetaan riippumatta siitä kuinka monta vippiä ko. henkilöllä on.

5. Pikavippiyritys ei saa myöntää pikavippiä henkilölle joka on unohtanut maksaa ajoissa ko. yrityksen myöntämän pikavipin.


Ehdottamani sääntöjen pitäisi astua voimaan mitä pikimmin. Ainakin nämä ohjeet antaisivat luotonottajille hiukan lisää harkinta-aikaa.
Comments:
Kaikella kunnioituksella..

Mistä olet saanut sellaisen käsityksen että pikavippejä myönnettäisiin ala-ikäisille? Lienee selvää ettei mitään lainaa myönnetä ala-ikäisille.

Tässä toisenlainen näkökulma.
http://pikavippi-toimiala.blogspot.com
 
Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?