<$BlogRSDURL$>

Wednesday, November 15, 2006

Palmuöljyä tankkiin! 

Suomalainen Neste Oy aikoo jalostaa ekopolttoainetta Malesialaisesta palmuöljystä. Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen taputtaa taustalla suuria karvaisia käsiään koska hänen valtakautensa nimiin saadaan näin upea ekoteko aikaiseksi. Onneksi olkoon! Kyllä Suomen Keskusta hallitsee hommat. Vai hallitseeko?

Malesiassa on kaadettu pari miljoonaa hehtaaria metsää jotta saadaan ekologisen palmuöljyn tuotanto käyntiin. Palmuöljy pitää rahdata milläs muulla kuin öljyllä käyvällä laivalla kauas Suomeen jossa ekopolttoaine valmistetaan ja taas kuljetetaan manner-Eurooppaan, öljyn voimalla tietty. Mikähän mahtaa olla Nesteen palmulöjystä valmistaman polttoaineen ekologinen jalanjälki verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin?

Riittääkö suomalaiselle kuluttajalle ja päättäjälle polttoaineen päälle lyötävä leima "ekopolttoaine"? Tuleeko kaikesta biologisesta materiaalista valmistetusta polttoaineesta automaattisesti myös ekologisesti suositeltavaa polttoainetta riippumatta siitä mitä tuon polttoaineen tuottaminen vaatii? Tulee väistämättä mieleen hölmöläisten peiton jatkaminen. Tarkoitus pyhittää tässäkin keinot. Jos polittinen eliitti päättää valmistaa polttoainetta biologisesta raaka-aineesta tuote on hyvää vaikka sen valmistaminen veisi tuottoa vastaavan määrän fossiilista polttoainetta. Tärkeäähän ei ole mitä Malesiassa tapahtuu, eihän? Kunhan Suomi ei ole riiippuvainen öljystä muusta ei tarvi välittää. Hurraa!
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?