<$BlogRSDURL$>

Tuesday, October 17, 2006

Joko maanpinta näkyy? 

Lehtien ja nettiuutisten luku on yleissivistävää. Jos tarina kuulostaa liian hyvältä se todennäköisesti on liian hyvä. Harvoin hyviä asioita tarvii korostaa vain jotta ne tuntuisivat paremmilta. Huonoja asioita kyllä saatetaan korostaa jotta niihin reagoitaisiin tai edes huomattaisiin. Kokemukseni mukaan yllättävän moni ihminen voi huonosti työpaikallaan. Väsyy, tekee turhauttavia tehtäviä tai kärsii muuten epäoikeudenmukaisuudesta. Tässä kohtaa varmaan oma työnantajani haluaisi haastaa minut oikeuteen firman liikesalaisuuksien paljastamisesta. Onhan arveluttavaa kirjoittaa epäoikeudenmukaisuudesta ja suosikkijärjestelmästä blogissaan vaikkei aio ruotia asiaa sen enempää.


Venäjällä taannutaan määrätietoisesti. Ulkomaisten avustusjärjestöjen toiminta lakkaa käytännössä suurelta osin huomenna uuden järjestötoimintalain astuessa voimaan 18.10.2006. Askel on looginen johdanto tulevaan imperialistiseen Venäjään jossa herrakansa venäläiset hallitsee muutakin kuin vodkan kulutuksen kärkipaikkaa. Tottahan muiden kuin venäläisten oikeuksista huolehtiminen on turhaa ajanhukkaa. Anna Politkovskaja yritti kertoa tilanteesta mutta valtaa pitävät eivät halunneet toimintatavoilleen julkisuutta. Käytännössähän Putinin arvostelu on sama kuin vankila tai kuolemantuomio. Mielenkiintoista nähdä mitä EU:n puheenjohtajamaan päätöksestä kutsua Putin mukaan ydinkokoukseen seuraa. Taitaa tämän EU:n puheenjohtajamaan pääministerillä olla muutakin salattavaa kuin TV-lupamaksut kuten ruotsalaisilla virkaveljillä.


Miksi muuten joihinkin työpaikkoihin halutaan palkata parikymppisiä ihmisiä "kehittymään" tuleviksi huipuiksi? En epäile nuorten ihmisten potentiaalia, asennetta tai koulutusta. Epäilen eteenpäin pyrkivän nuoren pysymistä samassa työpaikassa 3-5 vuotta kauempaa. Mitä siis voitetaan verrattuna yli nelikymppiseen työntekijään? Nuorelle maksetaan yleensä pienempää palkkaa, toisaalta vähäisempi työkokemus saattaa vaatia enemmän perehdytystä yhteen jos toiseenkin asiaan. Nuori on vanhaa oppivaisempi, vai onko? Joskus vasta koulusta tulleet kaverit luulevat tietävänsä ja osaavansa kaikki maailman asiat toisin kuin jo pitempään päätään seinään hakanneet ihmiset. Entäs terveys? Nuorethan ovat terveempiä? Voiko siihen luottaa? Urheiluvammat, pikaruoka, kännäys, liikunta? Mikä lie totuus? Riippuuko terveys iästä vai elintavoista? Mikä ratkaisee asian?


Usein mielikuvat ratkaisevat asiat ennenkuin totuus tulee esiin. Olisi hyvä joskus pysähtyä ja puntaroida hetkinen toiminko mielikuvien vai faktan varassa? Omalla työpaikallani olen nähnyt selvästi tärkeintä olevan uskoa vahvasti asiaansa ja olla vakuuttava. Oikeassa tai väärässä olemisella ei ole merkitystä jos on muuten mielin kielin tai suosiossa: ikäänkuin ennalta valittu olemaan oikeassa. Tilanne vallitsee nykyään useilla työpaikoilla päivänpolitiikan lisäksi. Mielenkiintoinen liiketoimintatilanne: elää mielikuvilla jotteivät turhat faktat häiritsisi toimintaa. Onko parempi pysytellä hyvässä tunteessa vai kannattaisiko joskus tarkistaa faktoja ettei maanpinnalle paluu olisi turhan kova isku?
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?