<$BlogRSDURL$>

Wednesday, September 20, 2006

Pekka pärjää margariinilla 

Viime aikoina olen lukenut paljon huolista jotka koskevat nuoria huonokuntoisia ja ylipainoisia ihmisiä. Onneksemme meillä on Kansanterveyslaitos ja siellä johtajana Pekka Puska joka ilmoitti tv-haastattelussa etteivät suomalaiset ole koskaan voineet näin hyvin. Samaisessa haastattelussa Pekka Puska kertoi etteivät USA:ssa ja Tanskassa kielletyt ns. transrasvat ole Suomessa ongelma koska nauttimamme ravinto sisältää niitä vain noin prosentin. Transrasvat ovat ns. kovetettuja kasvisrasvoja joita tulee eteen kaikissa margariineissa, jäätelöissä, kekseissä, tortilloissa, perunalastuissa jne. Olisi mukava tietää tarkoittaako Kansanterveyslaitoksen johtaja Pekka Puska ettei transrasvoja käytetä Suomessa koska niiden osuutta ruokavalmisteissa ei tarvitse ilmoittaa?

Mikäpäs olisi ollessa lääketehtaan edustaja maassa jossa muualla maailmassa tunnustetuista terveysuhkista ei välitetä? Saako joku osuutensa lääkefirmojen myynnistä? Saako julkisuudessa kertoa ns. kovetettujen kasvisrasvojen olevan transrasvoja? Onko Kansanterveyslaitoksen johtajan mahdotonta lausua ääneen voin olevan huomattavasti luonnollisempi ruoka-aine kuin minkään margariinin? Ko. henkilöhän on luonut uransa Pohjois-Karjala-projektissa. Voi olla liian raskas ajatus ilmoittaa olleensa lopulta väärässä. Että Pohjois-Karjalan sydänkuolemat johtuivatkin stressin ja rahapulan aiheuttamista ongelmista eivätkä suoranaisesti eläinrasvan syönnistä? Väittääkö Kansanterveyslaitos että margariini jota valmistettiin 70-luvulla kuolleista kissoista ym. vastaavista raaka-aineista on tosiaan voita terveellisempää?
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?