<$BlogRSDURL$>

Monday, September 11, 2006

Monopoli vahingoittaa aivotoimintaa 

Netissä tapahtuu kummia. Veikkaus Oy haluaa vähentää Nordea-pankin asiakkaiden peliriippuvuutta. Ensinnäkin Kaikki vanhat pelitiedot on poistettu. Samoin kaikki auki olevat pelit. Palvelunumerossa väitetään kun palkanmaksaja niin vaatii kaiken olevan kunnossa ja huolellisesti testattua. Todellisuus kertoo toista. Kaikki käyttäjät näkevät selvästi ettei homma toimi lainkaan.

Ehdotan että jatkossa Suomessa sallitaan ulkomaisten peliyrittäjien toiminta vapaasti. Samoin Ahvenanmaan PAF:n toiminta koska Veikkaus näyttää haluavan lyhytaikaista tuottoa varastamalla "laillisesti" asiakkaidensa avoimiin peleihin (joita ei siis ole vielä arvottu) sijoittamat rahat omaan käyttöönsä. Veikkaus Oy antoi vahvan työnäytteen IT-osaamisestaan.

Maallikko kuvittelee helposti ettei suomalaisen Veikkaus Oy:n palvelukseen oteta aloittelevia IT-alan lahjakkuuksia saati tuosta vain riskeerata asiakkaiden pelisijoituksia. Toisin kävi. Sunnuntaina aamulla 10.9.2006 tehty "ulkoasupäivitys" vei meikäläisen kaikki pelit enkä ole kyselyistä huolimatta saanut edes arviota tuleeko palvelu kuntoon saati ajankohtaa jolloin asiat olisivat järjestyksessä.

Nyt on kaikkien Nordean Solo-asiakkaiden aika tarttua ryhmäkanteeseen ja vaatia Veikkaus Oy:ltä korvausta menetetyistä rahoista. Rahoista jotka on maksettu Veikkaus Oy:lle vastikkeetta. Olisi mukava tietää kuka on päättänyt sosialisoida tietyn asiakasryhmän rahat. Lauseet "yhteiskunnallinen vastuu" ja "taloudellinen vastuu" kumisevat tyhjyyttään. Avoimia työpaikkojakaan ei näytä olevan vaikka yrityksen IT-osaston luulisi jo siirtyneen kilometritehtaalle. Ainakin verkkopelaamisesta vastaavan johtajan.

Monopoliasema näyttää antavan yrityksille kuten tässä tapauksessa Veikkaus Oy:lle käsityksen ettei heidän tarvi välittää asiakaspalvelusta koska asiakasparoilla ei ole muuta vaihtoehtoa lotota tai pelata rahapelejä laajassa mittakaavassa Suomessa kuin mainittu Veikkaus Oy. Suoraan sanoen yrityksessä on ymmärretty hiukan väärin veikkaamisen tarkoitus. Alkuperäinen ajatus on että asiakkaat veikkaavat. Nythän yrityksen IT-osasto on aloittanut sivuston päivityksen veikkaamalla oikeaa toimintatapaa ja vetänyt Mustan Pekan.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?