<$BlogRSDURL$>

Thursday, July 20, 2006

Virolaisista pankeista käytännössä 

Kaveri laittoi virolaisen pankkiviestin tulemaan. Kyseli mitä hänen kortilleen kuuluu?

Lukaisin sanoman läpi ja totesin ettet saa parasta tarjolla olevaa korttia koska palkkasi ei mene ko. pankin tilille. Sen sijaan saat toisentyyppisen kortin 16%:n vuosittaisella korolla (jos käytät luotto-ominaisuutta) ja 4000 EEK:n limiitillä. Limiittiä voit nostaa kätevästi tekemällä pankkiin talletuksen (vakuus lisäluotolle). Jos kaverilleni sopii pankki toimittaa hänelle kuvatunlaisen kortin.


Olin vähän yllättynyt. Mistä muka on kyse. Kaverini ei ole aikoihin käynyt koko maassa ja hommailee sieltä suunnasta paikallista korttia. Mikäs siinä. Jos siltä tuntuu. Suomalaiset kortit vaan toimivat varsin kivuttomasti Virossa joten homma kuulosti turhalta työltä. Toisaalta onhan siinä oma hohtonsa.


Seuraavaksi käänsinkin jo viestiä jossa pankkivirkailija tiedotti kortin olevan noudettavissa konttorista virka-aikana. Kuukausimaksu 15 kruunua. Jopa hymyilytti. Siinähän haet korttiasi etelästä. Toisaalta ei pitäisi nauraa. Oma tilini vaatisi käyntiä tilikonttorissani samoin virka-aikaan. Ei oikein houkuttele. Pitänee ottaa yhteyttä sähköpostitse. Nythän kaverini on jo osoittanut yhteydenpidon toimivan varsin hyvin.


Harva Suomessa taitaa ymmärtää Viron nopeaa kehitystä. Jos ajattelee muutosta viimeisten kymmenen vuoden aikana maa ei ole enää se sama miehityksestä toipuva köyhälistö vaan eteenpäin ponnisteleva tulevaisuudentekijä. Kymmenen vuotta sitten pankki otti 500 EEK:n tilin perustamismaksun ja lisäksi piti olla pysyvä asuinpaikka maassa. Nyt homma näyttää toimivan vähemmällä vaivalla.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?