<$BlogRSDURL$>

Monday, July 03, 2006

Etelä-Amerikka vs. Eurooppa 0-2 

Ollos tervehditty herra Pokerman (=Jose Pekerman). Taisit tehdä taktisen virheen. Mies jolla oli turnauksen parhaat kortit pelasi huonosti. Mahdollisesti turnauksen tehokkain maalintekijäjoukkue pantiin varmistelemaan 1-0 voittoa vaikka vaihtopenkilläkin oli potentiaalia viedä Argentiina 3-x voittoon Saksasta. Jürgen Klinsmann kiitti argentiinalaista kollegaansa vetäytymisestä aloittaen viimeisen vartin myllytyksen, tehdessään 1-1 tasoituksen ja hoitaessaan rangaistuslaukauksin voiton kotiin. Jos valmentaja olisi pysähtynyt edes hetkeksi miettimään maalivahtinsa loukkaantumista kesken ottelun ja eurooppalaisten joukkueiden organisoitua puolustusta verrattuna eteläamerikkalaisten ihailtavaan maalintekotaitoon olisi saattanut järjenvalo syttyä ja joukkue keskittyä siihen mihin osaa eli hyökkäykseen.

Eikä Brasilian Parreira jäänyt pekkaa pahemmaksi. Hänkin toimi samoilla linjoilla kollegansa kanssa. Jos mies olisi vaivautunut huomaamaan Ranskan syttyneen liekkeihin Espanjan voitosta hän olisi saattanut ymmärtää että Zidane on palannut maailman parhaaksi pelaajaksi ainakin yhden viikon ajaksi. Eikä Henryn ja Riberyn kaltaisten hyökkääjien kanssa tarvi monta kertaa onnistua pelin rakentamisessa kun tulosta syntyy. Parreiran olisi kannattanut pitää Ronaldinho pelin rakentajana ja Adriano kärkimiehenä eikä pelleillä Ranskan tasoista joukkuetta vastaan. Tottahan lopputulos vahvistaa asian. Sivusta seuraajan on vain todella vaikea ymmärtää alansa huippuammattilaisten tempauksia. Saahan valmentajillakin olla luovuutta mutta tuntuu oudolta idealta tehdä harakirikokeilu MM-kisojen loppusuoralla. Jos vastustaja olisi ollut Ukraina tai Englanti Brasilia olisi voinut tehdä mitä mieleen juolahtaa. Sensijaan Italiaa, Ranskaa ja Saksaa vastaan on parempi ajatella jo etukäteen ettei tarvisi jälkikäteen kuunnella viisastelua.

Jatkossa nähdään jauhaako Saksan mylly Italian tähtijoukkueen pronssiotteluun ja liekehtiikö Ranskan Dream-Team Portugalin sivuraiteelle. Veikkaan loppuottelua Saksa - Ranska vaikka Italian joukkueen pitäisi pystyä voittamaan Saksa ilman muuta; Saksalla on henki päällä, kotikisat, huippukuntoinen joukkue ja itsetunto kohdallaan.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?