<$BlogRSDURL$>

Sunday, June 04, 2006

Sotilasteknisiä päätelmiä 

Suomalaisen puolustusbudjetin ongelmaksi näyttää muodostuneen rauhantila. Historiallisesti katsoen Suomessa on sodittu tai oltu mukana jonkinlaisissa rähinöissä noin 50:n vuoden välein jolloin puolustusbudjettia on yleensä tarkistettu varsin myönteisessä hengessä. Nyt on valmistauduttu NATO-jäsenyyteen hankkimalla USA:sta Hornet-hävittäjiä ja Saksasta käytettyjä panssarivaunuja reilusti kalliimmalla hinnalla kuin puolalaiset omansa saivat. Taisteluhelikopterien paras ominaisuus tähän asti on ollut kalleus.

Tällä hetkellä näyttää pahasti siltä, että osalle puolustusvoimien henkilökuntaa joudutaan antamaan kenkää koska normaalikierrolla tuo "ylimääräinen" osa olisi kaatunut rintamalla jolloin rauhanajan tyyppistä kustannusongelmaa ei olisi päässyt syntymään.

Puolustusvoimien komentaja Juhani Kaskeala puhuu osittaisesta asevelvollisuudesta nykyisen yleisen sijaan. Kaikki pääsisivät vähemmällä jos helpotettaisiin siiviilipalveluksen ehtoja ja varmuuden vuoksi mainostettaisiin siivaria aitona vaihtoehtona intille.

Mainoslause: "jos olet hintti, kutsuu sua intti" voisi myös auttaa ikäluokkien pienentämisessä.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?