<$BlogRSDURL$>

Monday, June 26, 2006

Oikeudenkäyttöä 

Ruotsalaiset ovat antaneet somali-isälle 4 vuoden tuomion 13-vuotiaan tyttärensä ympärileikkauttamisesta Somaliassa. On pakko mainostaa Suomea. Täällä somalit saavat poistattaa tyttäriltään klitoriksia ilman pelkoa rangaistuksista. Päinvastoin. Espoossa poistettiin jo vuosia sitten betoniporsaat katukuvasta koska pelättiin sen loukkaavan kaupungissa asuvia muslimeja. Näin miehenä ihmettelen suomalaisten naisten intoa kääntyä muslimeiksi. Tottahan monet musliminaiset saavat pitää klitoriksensa, mutta ei työnjako silti vastaa täysin länsimaista.

Esimerkiksi riittää venäläinen työkaverini joka ihmetteli miten on mahdollista että meillä emäntä ajelee paljon paremmalla autolla kuin isäntä. Hänen kulttuurissaan etuoikeuksiin riittää jalkovälin varustus. Tottahan jokin työnjako on hyvä olla. Välttämättä ei ole paras mahdollinen idea jakaa ihan kaikkea tasan. Vaikka kyseessä olisi homopari eivät hekään taatusti jakaisi kaikkea prikulleen 50%/50% pelkän tasa-arvon nimissä. Tai mistä minä tiedän, mutten usko mokomaan pedanttiuteen. Maalaisjärki on mielestäni paras elämänohje kohtuuden lisäksi.

Vanhat lait ovat sisältäneet usein suuren viisauden: "mkä ei ole kohtuus ei voi olla oikeuskaan". Toisin on nykydemokratiassa jossa voi rahalla sovittaa tekonsa. Ruotsin kansalainen ja somali-isä joka poistatti tyttärensä klitoriksen ei joutunut vastineeksi luopumaan peniksestään mikä olisi ollut oikeudenmukainen ratkaisu oikeustapauksessa. Mikään ei tietysti estä korottamasta hänen tuomiotaan seuraavalla kerralla. Yleensähän maahanmuuttajilla on suurperhe ainakin verrattuna keskimääräiseen suomalaiseen tai ruotsalaiseen tasoon jolloin voi arvata että seuraavakin tytär tulee vuorollaan silvotuksi.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?