<$BlogRSDURL$>

Wednesday, February 15, 2006

Sikailua verovaroilla 

Olympialaiset eivät millään jätä rauhaan. Suomen naisten jääkiekkojoukkue pelasi upean pelin USA:n ammattilaisia vastaan. Oli ilo katsoa ennakkoluulotonta ja periksiantamatonta peliä joka ei loppunut edes siinä 50 minuutin kohdalla vaikka USA saikin tuolloin otteen lopullisesti käsiinsä. Naiskiekkoilijoille pitää nostaa hattua.

Taas kerran on todettava suomalaisten haastattelijoiden ala-arvoinen taso. Pelin jälkeen haastattelija kysyi kapteeni Sari Fiskiltä miltä jatko näyttää, onhan siinä vielä se pronssiottelu. Tällöin urheilija, jääkiekkoilija suorastaan loukkaantui koska ensin pelataan välieräottelu Kanadaa vastaan jossa ratkaistaan kuka pelaa loppuottelussa ja kuka pronssiottelussa. Suomalaisen verovaroilla toimivan Yleisradioyhtiön haastattelija osoitti olevansa varsinainen sovinisti ja öykkäri nuijien parhaansa mukaan jääkiekkojoukkueen itsetuntoa alaspäin. Tällaisella haastattelustrategialla ei synny voittajia. Näin vain on. Jos haastattelijat toteavat haasteen mahdottomaksi ja parhaansa mukaan levittävät aatettaan haastateltavien urheilijoiden pariin voi vain kysyä perustuuko urheilu ainoastaan ammattilaisuuteen ja budjettiin. Kyseessä on sentään joukuepeli jossa toisinaan sattuu ihmeitä.

En halua väittää että Suomen voitto Kanadasta olisi todennäköinen, mutta ei ole mieltä haastatella urheilijoita ja kysellä näkymiä jos seuraavassa lauseessa tyrmää näiden menestysmahdollisuudet ja lyö parhaansa mukaan näiden itsetunnon maanrakoon. Pitäisikö haastattelijoiden jatkossakin laskea haastateltavan todennäköinen sijoitus ja keskustella ikäänkuin arvioitu sijoitus olisi tosiasia? Onko suomalainen TV-työskentely tässä pisteessä? Miksi minun TV-veroistani (kutsutaan myös TV-maksuksi) annetaan rahaa tällaisille öykkäreille? Perkele! Voisiko tähän soveltaa Toni Halmeen lääkkeitä ja laittaa ne ylimääräiset osat tällä kertaa haastattelijan suuhun kunnes oppii ammattinsa perussäännöt. Miksi turhaan haastatella ketään jos ei voi vähempää kiinnostaa?
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?