<$BlogRSDURL$>

Sunday, January 29, 2006

Outoja(?) tapoja 

Vastaan Peggyn meemihaasteeseen vähän jälkijunassa. Omituisia tapojani ovat ainakin seuraavat:


1. Pidän LP-levyn ääntä tähän parhaana ihmisen tähän asti saavuttamana äänellisenä tasona. Silti lataan netistä kovalevylle huoletta MP-3 biisejä vaikka ne eivät ole edes CD-tasoisia.

2. Luen joka paikassa. En sentään saunassa, mutta monissa muissa odottamattomissa yhteyksissä kyllä.


3. Harrastan syömistä kausittain. Saatan syödä kolme tuubia mätitahnaa viikossa (900g) tai viikon ajan levyn suklaata päivässä (1400g), joskus saatan innostua metwurstista ja tuhota parisataa grammaa illassa. Kun olen yllättänyt itseni kohtuuttomuuksista olen saattanut pitää perään muutaman kuukauden tai parin vuoden tauon kyseisten herkkujen suhteen.

4. Alkoholin osalta kaikki makea maistuu. Juomat joissa on kermaa ja sokeria ovat ykkösinä listallani: Vana Tallinn kooreliköör, Baileys, Dooleys, sun muut "naisten juomat". Unohtamatta Spätleseä, berenausleseä ja Eisweinia. Tottahan hyvä punkkukin putoaa mutta siinä ei liene mitään ihmeellistä.


5. Aina hankkiessani jotain (auto, pesukone, tietokone, pölynimuri, printteri) teen perusteellisen selvityksen vaihtoehdoista ja hintatasosta. Tapa alkoi kauan sitten ostaessani ensimmäisiä stereoitani laite kerrallaan (projekti kesti pari vuotta) ja on jatkunut siitä lähtien. Saatan ajaa asian tiimoilta pari sataa kilometriä ja käydä parissa kymmenessä liikkeessä, riippuen tietysti hankittavan hinnasta ja käyttöiästä. Poikkeuksellista tässä lienee että seuraan jo hankittujen tavaroiden hintakehitystä jotta tietäisin teinkö fiksut vai tyhmät kaupat. Olennaista on että tärkein kriteeri on rahalle saatava vastine, ei pelkästään edullinen hinta tai huippulaatu.


Vaikka alkuperäisestä haasteesta on kulunut reilusti aikaa päätin että parempi myöhään kuin ei silloinkaan.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?