<$BlogRSDURL$>

Sunday, January 22, 2006

Onko horoskoopilla väliä? 

Vilkaisinpa vaihteeksi Isosiskon kirjoituksia ja siellä epäiltiin naisten lehtien aliarvioivan naisia julkaisemalla horoskooppeja. Mieleen tulee kysymys: kumpi oli ensin, naisten lehtien horoskoopit vai naisten astrologiainto. Kumpi on syy ja kumpi seuraus?

Mieleen muistuu muutamia tapauksia menneiltä vuosilta. Eräs nuori nainen oli innostunut kiinalaisesta horoskoopista ja vilkaisimme hänen kanssaan myös minun tietoni. Hän oli rotta ja meikäläinen taas jänis. Näin ainakin muistelen. En ole sen jälkeen nähnyt kiinalaista horoskooppia joten en voi olla täysin varma.
Erään tyttöystäväni isä oli eronnut ja hänen uusi naisystävänsä povasi tälle "tuoreelle" parisuhteelle mainiota tulevaisuutta koska hänen horoskooppikirjansa sanoo niin.
Emäntä sai äskettäin ystävättäreltään unikirjan lahjaksi joten kyllä näitä päinvastaisiakin todisteita riittää. Tuo sama ystävätär on analysoinyt meidänkin suhdettamme horoskooppipohjalta ja arvailu näyttää vähän tarttuneen meidänkin huusholliimme.


Tavoitteeni ei ole kyseenalaistaa naisten älykkyyttä vaan Isosiskon näkemys siitä etteikö kysyntää olisi. Oma kysymykseni jää edelleen vastaamatta: "luoko horoskooppien julkaisu kysyntää vai oliko kysyntä jo aiemmin odottamassa horoskooppien julkaisuja?".
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?