<$BlogRSDURL$>

Friday, December 16, 2005

Yrityselämän lainalaisuuksia osa 1 

Tulospalkkaus


Työpaikallani on muutettu bonuspalkkausta. Kukaan ei saa tietoa tilanteesta. Kellekään ei kerrota millä perusteella luvattu tulospalkkio maksetaan. Kukaan ei kerro millä mittarilla voidaan mitata aikaansaatuja parannuksia. Toimitusjohtaja kertoo aina tilaisuuden tullen kuinka hyvin asiat sujuvat. Kasvu on voimakasta, tulos on hyvä, kulut ovat kohdallaan. Kukaan ei saa tulospalkkiota.

Katson omia tehtäviäni ja tiedän peräänantamattoman työni tuottaneen työnantajalleni selvää rahaa, silti kukaan ei edes vahingossa mainitse sanaa tulospalkkaus. Kukaan ei näytä välittävän koko rahasta. Joudun vakavasti harkitsemaan työntekijän asemaa yrityksessä jonka palkkalistoilla olen. Kukaan ei välitä työajasta. Kukaan ei välitä työntekijästä. Ainoa tärkeä asia on loistava tulos jota voidaan mainostaa ympäriinsä. Tuloksen tekijät ovat häviävä ratas suuressa koneistossa. Tottahan yrityksen menestys perustuu hyvään toimintamalliin ja vahvaan yrityskulttuuriin. Yksittäiset toimijat ovat välttämätön paha.

Asia jota vakavasti ihmettelen on miksi ihmeessä tällaisessa yrityksessä on koskaan edes pieneen ääneen mainittu sana tulospalkkio. Raha jota ei todella hienosta vuodesta huolimatta makseta tuloksen tekijöille. Tulosta kiitellään vuolaasti mutta raha pysyy jossain kaukana.

Reilumpaa olisi sanoa suoraan ettette te kelmit saa pennin jeesusta. Turpa kiinni ja töihin! Unohtakaa koko palkkio ja keskittykää tulokseen. Yrityksen ylin johto saa tulospalkkionsa ja sen pitäisi riittää muillekin palkollisille. Jos kaikille maksettaisiin luvattuja rahoja mistä ne johtoportaan tienestit tehtäisiin?
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?