<$BlogRSDURL$>

Monday, August 22, 2005

Sana maanantaiksi ja pari loppuviikoksi 

Hullutus


Hallituksen mielestä rahaa kannattaa toimittaa repputolkulla maakuntien tiehankkeisiin vaikka pääkaupunkiseudulla Suomen vilkkaimmat tiet rapistuvat ja jäävät auttamatta liian pieniksi tarpeeseen nähden. Ilmeisesti pk-seudun äänestäjät ovat tyhmempiä kuin muun maan vaalikarja koska samat kävyt istuvat maan johdossa vuodesta toiseen vaihtaen vain paikkaa. Tähän kohtaan en välttämättä suosittele impotenssipuoluetta jota myös kyvyttömyyspuolueeksi kutsutaan (vai oliko se just kyykkypuolue?). Parempi Veltto Virtanen presidenttinä, ongelma hänellekin taisi aikanaan olla se säännöllinen elämä jota pressan pitää elää. Vähän niin kuin papinkin. Sen sijaan että ostaisi naisten pikkuhousut Stockalta ne pitää varastaa.
Mikähän järkeä on hankkia kirkollista kunniaa mieluummin varastamalla kuin ostamalla?


Korkeakirkollinen katsasu

Suomessahan vallitsee luterilainen kirkko jonka papit voivat olla naimisissa toisin kuin roomalaiskatolisen kirkon selibaatissa elävät kirkonmiehet. Oiskohan tämä muuten syy siihen, että katolisen kirkon vaikutusalueella on useinmiten ilotaloja? Oli jopa siveällä seitkytluvulla. Ja ortodokseista luterilaiset eroavat koska pappien ei tarvi olla naimisissa. Jopa nainen voi olla pappina. Viime tilaisuudesta päättelen kanttorien saavan provikkaa jokaisesta virrestä joka hautajaisissa veisataan. Samoin pappikin näyttää saavan provikkaa jos muistaa ahkerasti mainostaa taivaallisia iloja maan päällä vaeltavalle lammaslaumalle.


Raha on riesa


Kävinpä ihan lukaisemassa Peggyn uutisia ja siellähän pohdittiin ihmissuhteiden sukupuolien palkkausnäkemyksiä ja kommenttiosaston satoa.


Utopia

Itse olen tienannut enemmän kuin puolisoni ja vähemmän kuin puolisoni enkä näe syytä valittaa. Jos joku tosissaan haluaisi tavoitella pariskunnan samapalkkaisuutta se kuulostaa ainakin minusta utopialta. Tulee mieleen pikkupoikana nähtyjen pornolehtien tarinat samanaikaisista orgasmeista jotka näiden lääninsonnien kirjoittaman mukaan olivat erityisen taivaallisia. Eivät tainneet herrat unessa useasti tietää naisten osaavan teeskennellä orgasmia hyvin vakuuttavasti. Ainakin miesten käsityskyvyn pohjalta asiaa arvioitaessa.




Mistä tuleekin mieleen suomalainen alkoholipolitiikka. Päättäjien mielestä alkoholista on tehtävä vaikeasti saatavaa jotta kansa jaksaisi innostua aiheesta ja kansan mielestä taas viina on juotava pois jos sitä sattuu olemaan. Alkoholihan voi haihtua pois tai alkaa maistua lasilta.


EU:n puolesta on kyllä kerrottu suomalaisille muutamista nerokkaista viinanjuontiin liittyvistä uusista innovaatioista. Pirtuakin voi laimentaa, sitä ei tarvi juoda raakana jos ei välttämättä halua. Jopa tavallista votkaakin voi lantrata vaikka se olisi vain 40 - 60%:n vahvuista. Samoin 2l:n kossuboxia ei tarvi juoda kerralla vaan hanan voi sulkea yli puoleksi tunniksi vaikka olisi pienikin lasi. Kossulaatikon hana saattaa kestää jopa kuukaudenkin suljettuna olemisen vaikka ilmeisesti asia on suomalaisille alan ammattilaisille vaikea, suorastaan mahdoton, uskoa.


Nyt on oikea aika kiittää Kimi Räikköstä! Hän pitää yllä sinivalkoisia ryyppyperinteitä kunniakkaasti ja on tänäkin vuonna jo viisi kertaa ottanut huikkaa palkintopallilla. Viime sunnuntaina (21.8.2005) ajettaessa maailman ensimmäiset Turkin F1-kisat ja GP2-kisat turkkilaiset pelasivat varman päälle. Heikki Kovalaisen voittaessa Suomen lippu nostettiin oikein päin salkoon ja Kimi Räikkösen voittaessa ylösalaisin. Eivät tainneet tietää mikä on Suomen lipun ylä- ja alapuoli. Tosin kyllä MTV3:n F1-tiimikin kunnostautuu. Sunnuntain kisan tulosluettelossa Nicon sukunimi oli vielä sunnuntaina Rosber ilman viimeistä G-kirjainta. Liekö varikkotiimikin ottanut muutaman huurteisen ettei pääse nestehukka yllättämään?

Jos kaikki Suomen järvet viinaksi muuttuis "mä sukeltaisin kuin ankka pohjaan enkä koskaan palaisi" kommentoi Popeda ja Pate Mustajärvi tilannetta. Ovat kyllä Popedan äijät joskus maistaneet vai mistä tulevat sanoitukset: "se oli kauhee silimiklasikyy" tai "se oli jotain karvasta ja kamalaa, oikein hevikamalaa, emmä jääny katteleen, kolmas kerros taakse jäi". Ja niinhän Kimiltäkin on jäämässä tänä vuonna tuo MM saamatta vaikka mies on sarjan nopein ja autokin on paras aina toimiessaan.

Varmatkin jutut voivat pettää, parhaat ystävät ja vahvimmat autot, milloin mitkäkin. Pahinta on kun luottoystävä pettää luottamuksen jonka on saanut yhteisissä elämän käänteissä osakseen. Voi mennä jonkun aikaa ennenkuin petetty on entisellään jos koskaan.

Eteenpäin sanoi mummokin lumessa.
Comments:
Kirjoitat riemastuttavan hauskasti vaikeistakin asioista. Vaikeiksi kai voidaan luokitella samanpalkkaisuusjutut ja lääninsonnit sun muut. :)

Niin, monesti palkka-asioissa "neurootikko" on se vähemmän tienaava. Näin on ainakin meillä. Mutta usein ei sitä asiaa kyllä tule mietittyä. Palkka kertoo sittenkin aika vähän ihmisestä, se on vain yksi tapa mitata ihmistä.
 
Kiva kuulla että hymy irtosi (?)! Olisihan palkkatason muodostuminen esteeksi ihmissuhteelle varsin ikävää molemmille osapuolille. Tottahan täytyy myöntää että on kivampi tienata 80% puolisonsa palkasta kuin 50% muttei se ole ilman muuta johdu parisuhteen vaatimuksista vaan ihan omista mielihaluista käyttää rahaa johonkin kivaan.

Toisaalta voi kysyä perustuuko parisuhde liikesuhteeseen vai rakkaussuhteeseen jos raha ottaa ison roolin yhteisessä elämässä. Tottahan rahaa tarvitaan eikä sitä pidä väheksyä, joskus kannattaa silti hetki miettiä jotta tietää mitä on tekemässä.
 
Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?