<$BlogRSDURL$>

Sunday, August 14, 2005

Kisatunnelmia eli 300. bloggaus 

En onnistunut väistämään kisoja


Joutuihan niitä kisojakin näkemään. Jopa itse isoherra Ilkka Kanervakin esiintyi haastattelussa. Ehti jo todeta, että ennen seuraavia isoja kisoja Suomessa pitää rakentaa uusi stadion. Sellainen haave, että Ilkkakin saa laittaa muutamia tekstareita ennenkuin asia etenee. SUL saattaisi joutua panostamaan suomalaisten urheiluseurojen hyvinvointiin eikä vain Ilen ja kumppaneiden edustusbudjettiin.


Tommi p-kele

Täytyy mainita näiden kisojen suurin suomalaistähti Tommi Evilä ihan nimeltä. Hän löi kansainvälisesti suositussa lajissa maailman huiput (kahta lukuunottamatta) ja otti komeasti pronssia. Evilän henkinen kuorma muutti kerralla luonnettaan. Nyt SUL tai sponsorit saattavat olla miehestä ihan oikeastikin kiinnostuneita. Ainakin kannattaisi olla.


Doping tuhoaa urheilijat

Urheilun ikävin puoli eli doping näyttää hiljalleen muuttuvan hyväksytyksi. Tsekit käyttivät nesteytystä paitsi parantamaan suorituskykyä myös peittämään kasvuhormonin (EPO) käyttöä. Asia todettiin hyväksyttäväksi toisin kuin Lahdessa jossa suomalaiset hiihtäjät saivat nenilleen. Suomalaisten kärähdettyä testaamisen kanssa onkin oltu varovaisia ettei noin puolta huippu-urheilijoista tarvisi asettaa kilpailukieltoon.

Iso raha ei halua parantua

Kivulias leikkaus olisi viisasta tehdä jotta urheilijoiden terveyttä ei vaarannettaisi nykyisellä tavalla. On tekopyhää uhrata monia lahjakkaita urheilijoita "pakkodopingin" alttarille. Menettämään terveytensä ja tuhoamaan kroppansa vain jotta show jatkuisi.


Ristiriitoja vai paradokseja?

Oli mukava nähdä monien urheilijoiden todella viihtyneen Suomessa ja suomalaisen talkoohengen elävän. Ristiriita asiaan tulee suuresta kuilusta eri osatekijöiden välillä. Jotkut tekevät kisoilla kahmalokaupalla rahaa, toiset saavat kisoista lämpimät kiitokset. Ei sillä että jokaisen pitäisi rikastua pelkästä periaatteesta. Ennemminkin potin kohtuuttoman epätasainen jako tuntuu pahalta.


Viaton kysymys

Oikeastaan haluaisin tietää kuka neuvotteli kisat Suomeen ja kenen valtuuttamana tuo neuvottelija lupasi kattaa Stadionin?
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?