<$BlogRSDURL$>

Wednesday, March 16, 2005

Arvot tapetilla 

Soutuvene

Hiljainen kalastusväline, saastuttamaton ja toimiva. Tulevaisuuden tekniikkaa jo tänään. Ekologinen urheiluväline jolla harjoitat lihaksiasi monipuolisesti matkaten samalla paikasta toiseen. Vuosisadan keksintö joka voidaan valmistaa kotimaisesta puusta ja lopuksi polttaa juhannuskokossa. Monikäyttöinen idea jonka veroisia syntyy harvoin jos koskaan.

Turha huolehtia innovaatioiden puutteesta. Parempi olisi huolehtia innovaatioiden arvostuksen puutteesta.


Arjen arvoja

Arvostetaanko nykyään ihmisiä joiden työn tuloksena yhteiskunnan pyörät pyörivät ja yritysten pörssikurssit nousevat? Onko tärkeää se mitä olet vai se miltä näytät? Ratkaiseeko menestyksen oikeiden saappaiden nuolu?


Kvartaalielämät

Ennen tavoiteltiin yritysten menestystä ja hyvää mainetta, nykyään tavoitellaan hyvää pörssikurssia ja tuloksentekijän mainetta. Ennen tavoiteltiin menestystä pitkäjänteisesti usean vuoden tähtäimellä, nyt tähdätään kvartaalin ennätykseen. Mikäs siinä, kvartaalin voitto vaan saattaa olla vuoden tappio tai jokin muu menetys jota ei voi mitata pörssikurssilla. Toisaalta kaikkien eläessä kolmen kuukauden elämää on vaikea nähdä todellisuuden ja pörssikurssin eroa.


Reissu-Lassesta ilmatilan ostaja Kaitsuun


Suomen presidenteistä Lauri Kristian Relanderia nimitettiin reissu-Lasseksi vaikka hän matkusteli vähän nykystandardein katsottuna. Soneran toimitusjohtajista K-E Relanderia taas voisi nimittää mieheksi joka osti ilmaa ilman palloja. Sinänsä nokkelaa, pitäisihän ilman palloa hankitun tukkupakkauksen tulla edullisemmaksi kuin erillispakatun ilman. Tällä kertaa vaan kvartaalitalouden pörssikurssit ja johdon optiot sun muut kultaiset kädenpuristukset aiheuttivat totaalisen todellisuudentajun katoamisen ja kaikkivoipa puolijumala erehtyi kaikessa muussa paitsi omien palkkioidensa nostamisessa jättäessään hankkimansa saksalaisen ilman veronmaksajien huoleksi.


Arjalaiset kadottivat juutalaiset arvonsa


Euroalueen maailmanpankkiirit ja talouselämän selkärankaiset saksalaiset menettivät rahansa Itä-Saksan hankkimiseen mutta elivät kuin liiketoimi olisi tuottanut muutakin kun tappioita ja ovat nyt rahaliiton häpeäpilkku. Tuntuu kuin nämä arjalaiset eivät kunnioittaisi juutalaisia talouselämän arvojaan lainkaan.
Terveisiä vaan Saksasta jonka taloudenpito kulkee Neuvostoliiton viitoittamaa tietä jonka ansiosta eurosta tulee ruplan veroinen supervaluutta.


Ni että euroalueen korko nousee, kiitos vaan saksalaiset ja ranskalaiset!
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?