<$BlogRSDURL$>

Sunday, February 06, 2005

Väsyneenä ajateltua 

Täytyy harkita vitamiininien syöntiä väsymyksen painaessa päälle. Liekö elämässä nykyään liikaa tapahtumia vastaanottokykyyn nähden vai olenko yksinkertaisesti tullut vanhaksi? Toisaalta 50 tunnin työviikotkin vievät oman veronsa. Eikä maailmassa jossa esimerkiksi paavi ei ole vuosiin tiennyt maailmanmenosta tuon taivaallista pidä turhista valittaa. Pitääkö paavin olla vanha seniili mies jotta häntä voitaisiin käyttää katolisen kirkon keulakuvana todellisten hallitsijoiden pysyessä näkymättömissä?

Suomalaisen silmissä paavi-instituutio voi olla merkityksetön kuten Suomikin varmaan on paavi-instituution kannalta. Maailman laajuisesti vaan mies joka kieltää kondomien käytön ja ylipäänsä ehkäisyvälineiden käytön nopeuttaa toiminnallaan nälänhädän ja hiv-tartuntojen leviämistä. Paavi etunenässä katolinen kirkko on kieltänyt syömästä Amazon-virrassa eläviä suomuttomia kaloja. Asia ei ole pikkujuttu, koska maailmassa on paljon lukutaidottomia ja kouluttamattomia ihmisiä joiden mielestä seniili ukko on Kristuksen edustaja maan päällä.

Auttaisiko näitä katolisia ihmisiä oikeus lukea ihan itse Raamattua? Nähdä, ettei koko Raamatussa ole sanaa paavi. Piispat ja seurakunnan paimenet ovat seurakunnan palvelijoita ja opettajia, eivät vallankäyttäjiä tai liikemiehiä. Vatikaanilla on mittaamaton omaisuus mutta käytetäänkö siitä edes murto-osaa ihmisten hyvinvointiin tai nälänhädän sekä sairauksien torjuntaan?

Kauhea uutinen suomalaisen kirkkoherran vaimonsa hakkaamisesta on pieni puro verrattuna selibaatissa elävien kirkonmiesten toimintaan. Pikkupojat ovat vaarassa joutua hyväksikäytetyiksi naisista puhumattakaan. Eivät ne paavin pallit niin turhat ole kuin väitetään. Vaikka niitä käytetäänkin ainoastaan salassa kaiken maailman papit ja kardinaalit ovat todellisia himojensa orjia. Liekö roomalaiskatolisessa maailmassa vallitseva selibaatti tapa pitää kirkonmiehet kurissa? Onhan kirkon johtajilla valta raottaa "paratiisin ovea" puutetta kärsiville pappiparoille.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?