<$BlogRSDURL$>

Wednesday, January 12, 2005

Ville Itälä, aikamme presidentti 

Harri Holkeri maalaa turhaan piruja seinille. Ettei muka Tarja Haloselle olisi vaihtoehtoja. Kokoomuksen oma poika Ville Itälä on aloittanut jo oman kampanjansa.

Mielenkiintoista nähdä SDP:n ja Kokoomuksen erilainen näkemys Brysseliin siirrettyjen epäonnistuneiden poliitikkojen tarpeellisesta ulkomaillaoloajasta. SDP:n Erkki Liikanen joka lama-aikana tyri kunnolla piti vähin äänin heittää EU-tehtäviin turvallisen kauas kotimaasta ja palasi vasta noin 10 vuoden maanpaon jälkeen. Sen sijaan Kokoomuksen ja Turun oma poika Ville Itälä palaa kotimaisen julkisuuden paisteeseen jo alle vuoden kuluttua.

Tietysti Suomen kolmanneksi suurimman puolueen entisenä puheenjohtajana hänellä on runsaasti poliittista painoarvoa ja Tarja joutuu kaivelemaan verkkosukkahousunsa esiin ollakseen samalla viivalla Turun paljasrintaisen karjun kanssa. Tässä pelissä Matti Vanhanen on vielä turhan väritön ehdokas jollei Holkerin mainospuheita huomioida niiden vaatimalla vakavuudella.

Valtioneuvoksen asemassa olevaa miestä pitäisi kyllä kuunnella. Valtioneuvoksen arvonimen hankkiminen lienee maksanut veronmaksajillekin sievoisen summan eikä olisi kiva ajatella että rahat on sijoitettu väärään hevoseen. Kyseessä on todellinen valtiomies joka ymmärsi antaa piupaut talousihmisille jotka suosittelivat valtionvelan lyhentämistä nousukaudella. Herra Holkeri lisäsi valtionvelkaa ja lähetti "edullisesti" joka kotiin kirjeen jossa kerrottiin valtion veroasteen pienenevän.

Laman takia verojen lasku muuttui nousuksi varsinkin kun valtio oli nousukauden holtittoman velanoton takia velkaantunut raskaasti. Niin ne talousmiehet Koiviston Manu ja Holkerin Hartsa hommia hoitelivat. Onneksi he itse säästyivät tarkemmilta tutkimuksilta ja saivat pitää rahansa toisin kuin pankinjohtaja Ulf Sundqvist joka vapautui veloistaan vasta kun Paavo Lipponen ja Arja Alho hänet armahtivat. Eihän köyhää miesparkaa sovi rikoksistaan loputtomiin kiusata, eihän hän ollut kuin viaton pankinjohtaja.

Suomea on voitava kutsua oikeusvaltioksi eikä täällä ihan kaikkia pankinjohtajaparkoja saa loputtomiin kiusata. Wegeliuskin ansaitsisi oman ratsastajapatsaan Ämmässuolle, siihen ihan portin viereen.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?