<$BlogRSDURL$>

Monday, December 27, 2004

Tähdenlentoja 

Soittelin sukulaismiehelle, edellisen kerran tapasimme ja soittelimme vajaa vuosi sitten. Samat ovat elkeet, helppo on tunnistaa, asiat muuttuvat joillakin vähän. Tai miten sen nyt ottaa.

Hänen bisneksensä kuuluvat muuttuneen paljon. Kaikki menee uusiksi ja hän saa enemmän aikaan elämässään ja tekee elämällään uraa. Menee lujaa. Hän hallitsee laajoja kokonaisuuksia ja pyörittää monia tärkeitä pyöriä. Upea auto, kaunis kotitalo, laaja puutarha, luonnonrauhaa, elektroniikkaa, nykyaikaa.

Sydämestä en kuullut mitään. Sisin ei sanonut sanaakaan. Henki vaikeni, sielukin puhui hiljaa. Laatuajasta hän ei sanonut sanaakaan. Vaimostaan en kuullut tavuakaan. Mukava nainen, kunnon kodinhengetär ja lahjakas ammatti-ihminen. Olivat olleet lomalla. Luonnonrauhassa. Kai heillä hyvin menee.

Mistä sen tietäisin kun en saanut sanaakaan vihjeeksi. Mies myi sielunsa markoille mutta menettikin sen euroille. Valuutan vaihto ei mitätöinyt sopimusta.

Pidän kaverin tavasta pitää kynttilää pöydällä, julistaa rohkeasti aloittamaansa uutta aikaa. Arvostan hänen ammattitaitoaan ja rohkeuttaan. On kunnioitettavaa ottaa hetkestä kiinni ja vetää pisteet kotiin. Työnteko palkitaan lopulta.

Mutta onko kaikki sen arvoista? Kannattiko tuo sittenkään? Olen valmis antamaan elämäni työnantajalleni mutten uhraa sieluani. Periaatteitani en myy. Osaan hymyillä vain sydämelläni.

Onko tämä yrittäjän ja palkollisen ero? Menestyäkseen todella hyvin yrittäjä ei saa pyllistää kenellekään? Niinkö? Aion nostaa vapauden lipun salkoon ja pitää sen siellä. Vapauden lippu ei ole "star spangled banner" eikä "union jack". Vapauden lippu on elämänlaatu.

Rahaa tarvitaan aina enemmän kuin sitä on. Raha tekisi onnelliseksi jos sitä olisi tarpeeksi. Ongelma on etteivät rahat riitä vaikka Volvokin myytäisiin. Eikä kenenkään enää kannata myydä Volvoaan kun Ruotsin nopeimman traktorin laatu hiljalleen paranee Fordin rahojen turvin.

Kun saan laskuni maksetuksi ja vähän pientä kivaa ostetuksi olen onnellinen. Ahnehdin lisää ja haluan aina vain enemmän mutten suostu vaihtamaan sieluani rahaan enkä terveyttäni mammonaan. Olen joustava ja yhteistyökykyinen, en halua riitaa. Silti pysyn lujana enkä myy itseäni.

Haluan tuntea sydämelläni enkä lompakollani. Pankkitilini on pelkkä numerosarja mutta sydämenlyöntini ovat elämäni. Haluan olla vapaa rakastamaan kahleitta, sitomatta sisintäni glamouriin. Haluan hengittää myrskytuulta lumituiskussa hajareisin. Haluan nähdä revontulet ja kirkkaan tähtitaivaan. Tähdenlennon.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?