<$BlogRSDURL$>

Tuesday, December 28, 2004

Rauha teidän muistollenne! 

Uutisia

Ja uutisia. Maanjäristyksen aiheuttaman tsunamin pelätään heikentävän Kaakkois-Aasian alueen taloudellista aktiivisuutta ensimmäisellä kvartaalilla. Alueella on kateissa 1500 ruotsalaista ja mikä pahinta ainakin yksi suomalainen on kuollut. Suomalaiset kuolonuhrit saattavat lisääntyä koska kateissa on vielä parisataa suomalaista.

Tosiaan. Oli ihan unohtua. Etupäässä paikallisista asukkaista koostuva kokonaisuhriluku on noussut jo 60 000:n ihmiseen. Tämä siitäkin huolimatta että Suomen ulkoministeriön edustaja esitti sunnuntaina kantanaan ettei heillä ole tiedossa kuin mahdollinen yksi suomalaisuhri jonka kuolema vahvistui maanantaipäivän aikana. Vierasmaalaisista uhreista ministeriö ei ole lausunut erityisiä kannanottoja.

Ulkoministeriöstä ei ole vielä ilmoitettu aiotaanko siellä jatkossa uskoa suomalaisiin kuolonuhreihin joita ulkoministeriön edustaja ei ole henkilökohtaisesti nähnyt. Mahdollisesti viranomaisten lausunto asiasta voisi riittää jos sen saa kirjallisesti kolmena kappaleena.


Tana-kele


Ja perkele! Ihmisiä kaatui kuin heinää. Uutisissa pohditaan talousnäkymien heikentyvän. Onko tämä tosiaan suomalainen todellisuus. Murehditaan ylityökorvauksien maksua ja toivotaan työmarkkinoille lisää joustoa jotta suomalaiset kvartaalit sujuisivat entistä paremmin.

Pakko myöntää omakin kiinnostuksensa tilipäiviinsä mutta suhteellisuudentaju näyttää kadonneen monelta. Nimenomaan ns. mediassa. Tapahtumia selostetaan kuin urheilukilpailuja ja ihmetellään minne joutuivat ne monet suomalaiset joita ei ole nähty. Ikäänkuin ihmiset olisivat päättäneet uida kotiin yli valtamerten kun kerran tsunami antoi hyvät alkuvauhdit.

On se kamalaa. Ruotsalaiset viljelijät aikovat myydä omistamansa TV4:n osakkeet. Munich Re arvioi tsunamin tuhot noin 10 miljardiksi euroksi. Pemalauta! Monille ei jäänyt vaatteita eikä paljon muutakaan. Joillekin jäi vain muistoja eivätkä nekään ole miellyttäviä.


Luonto - USA 1-0

Kyllä George W Bushia nyt harmittaa kun luonto onnistui parissa päivässä tappamaan enemmän kuin USA:n sotavoimat Irakissa tähän asti. USA:n tavoite vielä kovenee kun WHO:n arvion mukaan tsunamin uhrien määrä voi tuplaantua sairauksien takia. Eikä USA ole onnistunut vielä aiheuttamaan lähellekään 10 miljardin euron vahinkoja vaikka mukaan laskettaisiin Afganistaninkin miehitys ja sen tuhot.

GWB - tsunami 1 - 60 000

Kyllähän George W Bush voi ylpeillä maailman kalleimmalla ja eniten ihmisuhreja vaatineella vaalikampanjallaan jota hän on toteuttanut lähi-idässä muttei edes supervallan toisen kauden presidentti pärjää luonnonilmiöille kuin korkeintaan rumuudellaan. Hajusta en osaa sanoa.


Rauha olkoon teidän muistollenne

Oikeastaan koko luonnonvoima vetää hiljaiseksi. Aamulla oli kaunis päivä ja illalla on tuhoa sekä kuolemaa kuin ilmestyskirjan sivuilla. Rauha teidän muistollenne, ihmiset.


Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?