<$BlogRSDURL$>

Tuesday, December 14, 2004

Blogosfääreissä 

Blogimaailma on yksi toisista todellisuuksista joissa vain osa meistä näkyy ja elää. Vain kirjoituksemme kertovat bloggaajasta, sanavalinnat, aiheet ja sävy. Sen sijaan ilmeet, eleet, tyyli ja habitus jäävät bittien taa. Olemme virtuaalisesti vierekkäin vaikka todellisuudessa olemme yhtä kaukana toisista bloggaajista kuin yö on päivästä. Virtuaalinen illuusio on mahdollista särkeä mutta siinä ei olisi lainkaan järkeä. Tai voisi olla mutta osa koko homman viehätyksestä piilee tässä henkisessä ulottuvuudessa.

Bloggaaja voi lyödä tiskiin henkisen ulottuvuutensa ilman fyysisen puolen tuomaa ennakkoasennetta. Helposti pyrimme määrittelemään ihmisen aiemman kokemuksemme perusteella kuuntelematta hänen ajatuksiaan. Siinä mielessä blogosfääreissä vaeltelu tekee hyvää meille. Kauneimmatkin naiset ja komeimmat urokset saattavat paljastaa tarkoituksella tai työtapaturmaisesti sisimpänsä puutteet tai vahvuudet.

On mukava olla samaa mieltä ihmisten kanssa joita ei muuten koskaan näkisi edes kaukaa tai riidellä filosofisista kysymyksistä joidenkin toisten ihmisten kanssa jotka saattaisivat tavattaessa olla hyvin diplomaattisia.

Viehätys piilee arvoituksessa. Ratkaisemattomassa arvoituksessa.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?