<$BlogRSDURL$>

Sunday, November 07, 2004

Valtiolle oikeus laskea virkamiestensä palkkoja! 

Hallituksen globalisaatiotyöryhmä esittää huonosti menestyville yrityksille mahdollisuutta palkkojen alentamiseen. Eikö ole ennakkoluuloton ja loistava idea? Ihmisten ei tarvisi päätyä työttömäksi vaan he voisivat tehdä työtä entistä pienemmällä palkalla.

Mikä olisi tuo käytäntö? Kirjanpidon ja suhdetoiminnan taitavat yritykset alentaisivat palkkoja saman tien jos vain pystyisivät. Kaikki yrityksethän eivät voi siirtää toimintaansa Kiinaan tai Venäjälle. On paljon yrityksiä jotka toimivat Suomessa kuten kiinteistönhuolto, erilaiset palvelut, kaupat ja liikennöitsijät sun muut joita tarvitaan jokaisessa maassa.

Kauniit ajatukset muuttuvat kirjanpidollisiksi fraaseiksi, talousrikoksiksi ja harmaaksi alueeksi jolla suomalainen huippu-urheilu on tasapainoillut jo kauan. Työryhmänvetäjä nä toiminut valtiovarainministeriön Anne Brunila varmaan haluaa itse näyttää esimerkkiä ja alentaa omaa palkkaansa koska valtiolla on jo pitkään mennyt huonosti.

Sama hallitus esittää pakettiautoiksi muutettujen dieseliä käyttävien autojen veroetua poistettavaksi takautuvasti. Hallituksessa on huomattu verolakiin jäänyt möhläys jota koetetaan korjata rankaisemalla oikein kunnolla porsaanreikää hyödyntäneitä ihmisiä. Luonnollisesti ehdotukseen ei sisälly mahdollisuutta palauttaa veroedun toivossa pakettiautoksi rakennettu ajoneuvo samantien henkilöautoksi, maasturiksi tai mikä se nyt on aiemmin ollutkaan.

Mitä erityisen väärää tavalliset kansalaiset ovat tehneet kun juuri mattimeikäläisiä kuritetaan?

Miksei voisi säätää lakia jolla pohjavesialueet pilanneet suomalaiset tienpitäjät voitaisiin saattaa edesvastuuseen? Luulisi näiden tuholaisten olevan huomattavasti suurempia rikollisia kuin muutamat autonsa muutoskatsastaneet aktivistit.

Kaksikorvaiset pääministeritkin joutuvat edesvastuuseen vain siinä tapauksessa jos sattuvat olemaan naisia. Toisaalta taas ruohoa polttelevat kansanedustajat eivät näytä joutuvan edesvastuuseen vaikka sattuisivatkin olemaan naisia...

Omasta puolestani luotan marihuanan ystävän (=Rosa Meriläinen) oikeustoimikelpoisuuteen täysin, ongelma on lähinnä periaatteellinen. Hyväksyykö suomalainen yhteiskunta huumeita vai ei? Olisiko parempi sallia Kannabis kuten itämafian naiskauppakin joka näkyy tulleen jäädäkseen ?

Mikähän hallitusta oikein vaivaa? Kärpäsen paskaa pestään pois mutta isoja ongelmia väistellään viimeiseen asti.



Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?