<$BlogRSDURL$>

Wednesday, November 10, 2004

Ravistellako hymistelijöitä vai hymistelläkö ravistelijoita? 

Janne puhuu asiaa suomenkielisessä päivityksessään. Täällä on turha kuvitella blogistanin tai blogoslavian tai nettikirjoittajien muodostavan virtuaalisen satumaan jossa kaikilla on niin mukavaa.

Nettipäiväkirjan pitäjä varmaan haluaa kirjoitella ajankohtaisista tapahtumista ja usein varsin henkilökohtaisella tasolla, sen sijaan moni kirjoittaa mielipiteistään ja siinä touhussa roiskuu kiitettävästi.

Birdy kirjoittaa asiaa omassa blogissaan ja nostan hattua terävälle sekä rehelliselle analyysille, jota elämänkokemus näyttää sävyttävän. Samalla tavalla voin nostaa hattua Hämärälle länkytykselle, joka vastakommentissaan toteaa olevansa pipi mikä vastauskirjoituksesta ilmenee harvinaisen vastaansanomattomasti. Hämärässä on näköjään vaikea erottaa mitä Birdy todella kirjoitti ja vielä paljon vaikeampi ymmärtää.

Monelle mielipiteistään kirjoittavalle bloginpito näyttää olevan terapeuttinen harrastus, jonka avulla voi lyödä eri mieltä olevia kirjoittajia sekä todistella omaa erinomaisuuttaan. Minusta homma on ok, kunhan muistaa itsekin mitä on tekemässä. Itsekukin meistä voi saada turpiinsa ansaitusti tai täysin odottamatta ihan yllättäviltäkin suunnilta.

Jos joku todella haluaa lällyn lällyn meillä on kivaa blogiyhteisön sen voi järjestää ainoastaan suljettuna blogilistana jonne kootaan samanmielisiä hymistelijöitä nauttimaan omasta konsensuksestaan. Hymistelijöiden listalle päästäkseen voisi joutua pitämään blogia esimerkiksi kuukauden jotta hymistelijät voivat hyväksyä uuden jäsenen ja vielä puolen vuoden koeaika päälle jolloin lällyryhmästä voisi tipahtaa yhden virheen takia.

Harvoilla ihmisillä täällä blogistanissakaan näyttää olevan todella laajaa elämänkokemusta erilaisista ihmisistä eikä tarvitsekaan. Riittää kun itse on omiin ajatuksiinsa tyytyväinen ja kirjoittaa rehellisesti. Joskus vaan juttuja lukiessa vaikuttaa siltä että mitä vähemmän asiasta tietää sitä kevyemmin perustein sen tyrmää. Joukkoon on mukava lisätä saatesanoiksi yleispäteviä: natsi, fasisti, feministi, sun muita kivoja adjektiiveja jotka helpottavat kirjoittajansa tunnistamista.

Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?