<$BlogRSDURL$>

Monday, November 29, 2004

Bonuksia jotka olisivat muutakin kuin kaukaisia haaveita! 

Heureka!

Olen keksinyt uudenlaisen joustavan tulopoliittisen mallin jota voidaan käyttää myyntityön palkkauksessa sekä yrityksissä joissa tulosta voidaan mitata nopeasti.

Maksetaan tiettyä takuupalkkaa, olkoon se vaikka 1000 euroa kuussa. Tottakai pohjasumma voi olla mikä vaan sovittu joka täyttää lain vaatimukset, tasaraha on mukava esimerkki selvyyden vuoksi.

Sitten siihen päälle lisiä. Vaikkapa 150 euron lisä kuukaudesta jolloin työntekijä on ollut joka työpäivä töissä vähintään sovitusti tai pidempään. Lisiä voisi kehitellä myös tyyliin 500 euroa kuussa jos budjetti saavutetaan. Jos budjetista saavutetaan 50% lisä olisi 250 euroa ja jos budjetti saavutetaan 150%:sti lisä nousisi suoraan 750 euroon.

Tämän tyyppisellä matematiikalla lisät maksettaisiin per heti kuukausittain jolloin niiden motivoiva vaikutus olisi tehokkain mahdollinen ja ihmisten olisi helppo itsekin seurata bonustilannettaan.

Tärkeää on että ahkera, aktiivinen, laadukas, hyvä ja täsmällinen ote huomioitaisiin ilman pelkoa pärstäkertoimen vaikutuksesta asiaan.

Epäinhimilliset työajat kiinnostaisivat ihmisiä enemmän jos niistä saisi kunnon lakisääteisen minimikorvauksen ja päälle työpaikkakohtaiset kannustuslisät. Elinkeinoelämän Keskuliiton työmarkkinoiden apulaisjohtaja Eeva-Liisa Inkeroisen esitys kaikkien lisien poistosta vaikuttaa lähinnä työntekijöiden yksityiselämän tuhoamiselta siirtyessämme Suomessa kiinalais-venäläiseen 7-päivän työviikkoon. Ajatus tuo mieleen keskitysleirit, japanilaisten sotavankien kohtelun ja stalinistisen diktatuurin kaipuun.

Ihmisten itsensäkehittämistä haittaavien työaikojen tavoittelu kuulostaa tavoitteelta kieltää perhe-elämä työväestöltä ja erityisesti palvelualan ihmisiltä jotka ovat hakeutuneet työskentelemään ihmisten kanssa koska ovat sosiaalisia. Ajatus on irrationaalinen. Vähentää omaa sosiaalista elämää kaikkein sosiaalisimmilta ihmisiltä.

Eikö EK:n johtajilla todellakaan ole halua ryypätä kotonaan kun kaikkien pikkubaarien pitäisi olla aina auki? Tämähän oli kipinä joka sai E-L Inkeroisen lausumaan kuolemattomia viisauksiaan viime kesänä.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?