<$BlogRSDURL$>

Tuesday, October 12, 2004

Vittua Venäjältä 

Nerokkaat länsimaiset miehet ovat jo ammoin keksineet suomalaisten naisten kiinnostuksen kaiikkeen länsimaiseen ja suomalaiset miehet ovat oivaltaneet samanlaisen ilmiön siirtyessään itään tai etelään entisen Neuvostoliiton alueille. Esimerkiksi Latvian väestöstä puolet on venäläisiä ankaran miehityspolitiikan jäljiltä ja nyt pelkästään Riikassa elää joltinenkin liuta naisia jotka mieluusti muuttaisivat Latviaa lännemmäs. Sinänsä outoa ettei suunnaton äiti Venäjä heitä houkuttele.

Suosittelen kuitenkin toimintaa selvin päin ja matalalla profiililla jotta sekä pää että rahat säilyisivät omassa vallassa myös jatkossa. Jaa millä lihaksilla? Lähinnä aivosoluilla, lihaksista ei välttämättä ole etua tässä mittelössä jossa harmaa pää ja paksu lompakko ovat avainasemassa.

Surfatessani suomalaisissa internet-treffipalveluissa törmäsin juuri Riikassa asuvan venäläisnaisen parinhakuilmoitukseen ja uteliaana miehenä vähän selvittelin asiaa. Naisella ei tuntunut olevan mitään halua minkäänlaiseen kirjeenvaihtoon. Hän kirjoitti lyhyesti: "come to Riga" ja terveiset perään.
Puhelimessakin pääviesti oli: "come to Riga".

Aikani asiaa ajateltuani totesin että Suomeenkin asti ulottuvasta tarjonnasta huolimatta en ole koskaan syventynyt venäläisnaisiin joten päätin rohkeasti tarkistaa asian. Jo ensimmäinen reissu jätti ristiriitaisen kuvan. Pari tuntia istuimme vanhan pariskunnan luona syömässä ja he ainakin olivat olevinaan mimmin vanhemmat. Seuraavana päivänä neito jo hoiteli ihan muita juttuja ja sanoi nopeat heiheit.

Toisellakin kerralla (joka oli kyllä ihan liikaa) totesin ettei tässä jutussa ole päätä eikä häntää joten jätin hänet rauhaan. Mimmi oli lähinnä seuralainen joka tarvittaessa eskortteerasi kulloistakin kävijää aikataulunsa puitteissa.
Vaikea sanoa muuta varmaa kuin että hän tuskin on ainoa neitokainen joka on tehnyt avioliittopalvelun listoilla olemisesta itselleen työn.

Minähän tutustuin (?) häneen suomalaisessa treffipalvelussa internetissä mutta tutkiessani asiaa löysin useampia erilaisia avioliittotoimistojen tms. treffipalveluiden sivuja joilla esiteltiin naisia jotka haluavat muuttaa "länteen" jonkun rahamiehen kotikoristeeksi nauttimaan entistä paremmasta elintasosta. Muuttohalu ja vakava seuralaisen etsintä ei ole itsestään selvää vaan aivan yhtä todennäköistä on että palveluntarjoaja on värvännyt naisia sivuilleen korvausta vastaan. Useinhan nainen joutuu maksamaan rahaa voidakseen olla treffipalvelun listoilla; sen sijaan tässä mallissa sekä palveluntarjoaja että listalla oleva voittavat jotain (win-win situation): toinen saa maksun osoitteita myymällä; toinen saattaa saada tarjoilua paikalliseen kahvilaan jossa web-kamera seuraa tapahtumia.

Treffipalveluista voi jollekulle tulla käsitys että entisessä Neuvostoliitossa, nyttemmin Baltiassa, Venäjällä, Valko-Venäjällä ja siellä päin elelee käsittämätön määrä naisia jotka vain odottavat omaa urostaan pelastamaan itselleen kotiryssän kodin hengettäreksi ja muuksi muusaksi. Näin siis teoriassa. Käytännössä tilanne voi olla hiukan toinen. Käytännössä voi epäillä kuinka rohkeasti ihmiset uskaltavat hypätä vieraaseen maahan jossa eivät osaa kieltä, eivät tunne ketään eivätkä ylipäänsä hallitse tilannetta.

Omien kokemusteni perusteella väitän ettei tapaamani nainen ollut lainkaan kiinnostunut hyppäämään kyytiini ja tärkein syy lienee ettei minulla ollut riittävästi rahaa levitelläkseni sitä hänen ympärilleen. Joten jos joku oikeasti varakas mies haluaa ulkomaalaisen vaimon sellaisen saattaa saadakin kun oikein yrittää mutta rohkenen epäillä operaation mielekkyyttä.

Vakuutan aidon suomalaisen feministin tai yleensäkin samaa kieltä puhuvan oman kulttuurin naisen olevan ylivoimaisesti toimivimman valinnan oman kullan vakanssille. Ainakin hankkimani kokemus tuntuu täysin yksiselitteiseltä.

Siltä varalta että blogoslaviasta löytyy muitakin uroksia kuin minä jotka eivät usko puhetta vaan haluavat riskejä elämäänsä tarjoan muutamat asiaan liittyvät nettiosoitteet.

Ja tässä aluksi:olgan orvokit toiseksi: rakasta minua, älä välttämättä rakastele kolmanneksi: tarjontaa myös naisille ja viimeiseksi: tämä on vain yksi monista. Näitä riittää

Jos innostuitte, muistakaa että varoitin teitä. Parempi juosta kotimaisen laadun perässä kuin luulla liikoja ulkomaan elävistä.

Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?