<$BlogRSDURL$>

Thursday, October 14, 2004

Elä sydämelläsi 

Viimeaikainen keskustelu blogoslaviassa vaatii, suorastaan huutaa kannanottoa. Tuntuu turhauttavalta lukea luupäisiä "vain minä olen oikeassa" mielipiteitä eripuolilta kommenttiosastoja joten otanpa kantaa (ja vahvasti kuten tapa on, ajatelkaa kuten haluatte, minä ajattelen näin).

Hyvä ystäväni sanoo usein: "Eteenpäin elävän mieli". Turha siis tuijottaa taaksepäin menneisiin tapahtumiin: historiaan. Haluan elää nyt, unohtaa menneet ja olla kuvittelematta tulevaa. Elämä maistuu parhaalta juuri tänään. Eilinen ei palaa ja huominen pakenee edelläni kuin jänis auton valokeilassa.

Samoin on ihmissuhteiden kanssa. Oma ja puolisoni menneisyys on tehnyt meistä yhteensopivia. Rakastan kultaani juuri sellaisena ihanana ihmisenä kuin hän on mitään lisäämättä tai poistamatta. Tonkimalla menneitä, tuomitsemalla nykyisyyttä tai pelkäämällä tulevaa pilaisin vain kahden ihmisen onnellisen elämän. Todennäköisesti emme koskaan olisi päätyneet yhteen järkeilemällä kuuntelematta sydämen ääntä joka sanoi: "katso sydämelläsi ja rakasta".

Elämä on elettävä päivä kerrallaan. Ihminen on kohdattava sydämellään. On tunnustettava ettei ihminen voi ottaa jumalan roolia vaan ainoastaan elää omaa elämäänsä parhaansa mukaan.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?