<$BlogRSDURL$>

Friday, September 17, 2004

Yhden asian päivä 

Summanenko nosti suomalaisen jääkiekon huipulle? Kunnia valmentajalle joka osaa pitää joukkueensa kurissa ja herran nuhteessa! Silti kohtuuden nimissä maajoukkue valmentaja vain huolehtii hyväksi nähdyn pelisysteemin parhaasta mahdollisesta toteuttamisesta oman näkemyksensä mukaan. Jos haluamme Niinimaan takaisin joukkueeseen Summanen on vaihdettava toiseen valmentajaan. Ongelma on vaihtoehtojen punnitseminen.

Mikä on tärkeintä? Valmentaja jonka ote ei lipsu, parhaat mahdolliset pelaajat, valmentaja joka tulee toimeen lähes minkä tahansa joukkueen kanssa vai Kummolan tyytyväisenä pitäminen? Tietääkö kukaan kuinka KK pysyy rauhallisena? Summanen? Joku muu? Ainakin Aravirta tietää ettei Ruotsille kannata hävitä "varmaa matsia".

Voittiko Suomi Ruotsin koska joukkue oli loistava ja maalivahti ohittamaton? Entä jos Ruotsilla ei enää ole maajoukkuetason maalivahtia lainkaan? Entä jos Ruotsin viimeinen "hyvä" maalivahti oli Tommy Salo? Voi mennä vuosia ennenkuin kolmen pennin, äh, kruunun ooppera toipuu Salon lopettamisesta.

Miksi ylipäänsä pitää olla "yhden tyylin" tai aatesuunnan ihminen? Miksi yritysten pitää olla yhden alan osaajia? Miksei entinen miss Suomi voisi olla peräti älykäs ja menestyvä poliitikko kuten Anne Pohtamo? Mikä estäisi yritystä seisomasta useammalla jalalla sen sijaan että pyrkii noudattamaan yhä ortodoksisemmin nykyistä yhden asian linjaa?

Juuri "se" eli sijoittajien valta. Sijoittajat haluavat sijoittaa rahansa joko paperiteollisuuteen, rengasteollisuuteen, matkapuhelinteollisuuteen tai rakennusliikkeeseen ja samalla tietää tarkalleen mikä on minkäkin alan osuus salkusta. Siinä eivät kelpaa monialayritykset joiden menestystä on vaikea ennakoida koska aina jollakin osa-alueelle menee hyvin ja toisella huonosti. Hiukan surullista koska yrityksen itsensä kannalta parilla eri alalla toimiminen voisi olla tuottavin vaihtoehto.

Ison rahan jäljet katoavat Cayman-saarille ja muualle jossa ei makseta veroja, jonnekin jossa lapsityöläisten hikipisarat muuttuvat timanteiksi. Isot rahat eivät haise koska isolla rahalla voidaan välttää tuomiot ja tutkimukset. Miksei Soneran ex-johtaja K-E Velander voi joutua vankilaan? Juuri siksi. Hän kuuluu ihmisiin joilla on rahaa ja suhteita. Siksipä hänen nimeään ei tulekaan turhaan lausua. Pitihän jonkun sijoittaa muutama miljardi euroa verorahoja Saksan ilmatilaan kuten vuoden 1944 suurpommituksissakin.

Samaa yhden asian tyyliä lukijat näyttävät haluavan blogeihinkin. Näin otan vapauden tulkita ylioppilaslehden viittausta blogiini.Vaikuttaa siltä ettei toimittajalle kelpaa mistä vaan kirjoittava, mihin vaan kantaa ottava blogi vaan mieluummin pitäisi pysytellä yhden asian helposti käsitettävänä kokonaisuutena.

Tässä kohtaa ongelmani on etten jaksa pysytellä pienissä piireissä tai rajatuissa aiheissa. Ylipäänsä en halua rajoja enkä sääntöjä tyyliin "kuinka asiat pitää tehdä" tai "normaalia on". Päinvastoin olen samaa mieltä Syd Barrettin kanssa joka jo teinivuosinaan hurrasi kaverinsa kanssa kylvyssä "no rules, no rules, no rules!" ja vettä oli joka paikassa. Takaan kaikille ylioppilaslehden innoittamille kävijöille että täällä ei kuvia kumarrella vaan roiskitaan vettä tasapuolisesti(?) suuntaan jos toiseenkin. Perkele!

Nyt meikäläinen lähtee uudelleenkoulutettavaksi joten otan kantaa vasta 28.9.2004 tienoilla. Häntä pystyyn ja pil... eikun lippu salkoon! "If you'd like to find what's behind these cold eyes? You'll just have to clan your way through the Disguise" In The Flesh, (Pink Floyd, The Wall).

Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?