<$BlogRSDURL$>

Wednesday, September 15, 2004

Puuttuvia vaihtoehtoja 

Viruksia

Minkä takia ihmisiä valistetaan tietokoneongelmista neuvomalla hakemaan uusimmat Windowsin päivitykset ja hankkimaan tuoreet palomuuri- ja virustorjuntaohjelmat?


Apple

Miksei yksinkertaisesti neuvota: ne jotka eivät pidä viruksista tai tietoturvaongelmista hankkikoot Macintosh-tietokoneen, muut maksakoot Microsoftille ja kumppaneille?


Videonauhurien esimerkki

Tilanne muistuttaa aikaa VHS, Beta ja V2000 videojärjestelmien taistellessa olemassolostaan. Kuvanlaadultaan VHS oli huonoin järjestelmä mutta myydyimpänä systeeminä jatkoi eloaan pisimpään. V2000 systeemissä oli käännettävä nauha jolloin yhdelle kasetille mahtui 8 tuntia materiaalia, häiriöttömät kuvan hidastukset ja pikakelaukset sekä huippumalleissa CD-tason digitaalinen äänentoisto. Pelkkä laatu ei auttanut: V2000 kuoli ensimmäisenä, sitten sitkeä Beta ja viimeisenä taipuu VHS uusien kuvalevyjen tieltä.


Stereosta teatteriin

Olemme siirtyneet kahden kaiuttimen stereojärjestelmästä seitsemän (7) kaiuttimen elokuva-aikaan tai kuten norjalainen Per Kirksaeter asian ilmaisee: "sen sijaan että ostaisivat kaksi hyvää kaiutinta ihmiset ostavat monta huonoa kaiutinta".


Analogisesta digitaaliseen

Onko järkevää siirtyä hyvin toimivasta analogisesta tv:sta kompuroiden aloittavaan digitelevisioon? Siirrymmekö digiaikaan vain jotta suomalaiset TV-pamput saisivat kehua ulkomailla käyttävänsä yleisistä standardeista poikkeavaa digijärjestelmää johon suuret valmistajat eivät viitsi panostaa?


Pientä säätötarvetta

Miksi saamme säännöllisesti lukea digitv:n aloitusvaikeuksista, tekstitv:n ongelmista, kuvan huonosta laadusta joka johtuu milloin mistäkin? Miksi kaapelivastaanottoon ja antennivastaanottoon vaaditaan erilaisia laitteita?
Miksi kukaan ei varoita toista kanavaa nauhoittavien ja muuta ohjelmaa katsovien tarvivan kahta viritintä? Yksi perusdigiboksi ei riitä näin vaativaan toimintaan vaan täytyy tosiaan olla kaksi viritintä.


Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?