<$BlogRSDURL$>

Tuesday, September 28, 2004

Politiikan arkipäivää 

Politiikka on todellakin hetteinen suo ja tiheästi ansoitettu viidakko jossa eivät tavalliset säännöt päde vaan vispilänkauppa vaihtuu lehmänkauppoihin. Asiaa selventänee seuraava ajankohtainen haastattelu:


"Herra Jörö Takaharja, kuinka juuri teidät pitäisi valita Rahastusradion toimitusjohtajaksi vaikka asian tiimoilta on selvitetty useiden ammattijohtajien pätevyys tehtävään?"

"Kysymys on tahtotilasta. Tässä työssä täytyy olla vahva tahtotila hoitaa homma vaikkei siinä olisi mitään järkeä. Ammattijohtajia on lähes mahdoton motivoida hommaan jossa ei ole päätä eikä häntää."

"Anteeksi kuinka? Eikös jokainen joka vain pystyy käy töissä ja valitse parasta mahdollisuutta? Tarkoitatteko ettei Rahastusradion johtovirka ole kyllin mediaseksikäs tai trendikäs?"

"Tästä ei ole kyse. Työn tavoitteet vain vaihtuvat poliittisten voimasuhteiden mukaan. Jos kokoomus voittaa vaalit maamiinat ovat positiivisedullinen taisteluväline ja Nato ainoa todellinen vaihtoehto suomalaiselle maanpuolustukselle. Jos taas SDP voittaa vaalit Varsovan liitto on ainoa puolustuspoliittinen vaihtoehto. Kummallakaan mainituista ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa mutta Rahastusradion johtajan pitää unohtaa epäolennaiset asiat."

"Kuinka siis tahtotila ratkaisee nämä kysymykset?"

"Tahtotila on ainut ratkaisu. Pitää olla hyvät suhteet poliittiseen eliittiin ja voimakas tahto pysytellä johtajan pallilla riippumatta politiikan trendeistä. Pitää syödä ternimaitokapseleita ja ajatella tilipäivää. Johdonmukainen yritystoiminta olisi näissä oloissa myrkkyä Rahastusradion yhteiskunnalliselle asemalle ja poliiittiselle uskottavuudelle."

"Eikös tiedotusvälineiden pitäisi olla poliittisesti riippumattomia sananvapauden säilän heiluttajia?"

"Teoriassa kyllä. Todellisuudessa pääasia on poliittinen realismi. Pyrimme 2000-luvun edelläkävijän asemaan pakkodigitoimalla koko maan tv-lähetykset ja toimittamalla ruotsinkielistä ohjelmaa myös saamenkielisille alueille vaikka siellä asuu pääasiassa muutama poro."

"Eikös tuo ole hiukan yltiöpäisen rehellinen lausunto?"

"Totta munassa. Siksi Puupäähattukerho ei ole vielä hyväksynyt valintaani. Olen liian rehellinen ihminen. En teeskentele. Haluan suojatyöpaikan jossa pätevyys on toissijainen suure. Suhteeni ovat kunnossa. Jos minut valitaan yksikään ammattiliitto ei vastusta Rahastusradion henkilökunnan vähentämistä puoleen koska näitä ammattiliittoja johtavat aateveljeni joiden tahtotila on hyvää tasoa."

"Siis vain tahtotilalla on merkitystä?"

"Osuitte villakoiran ytimeen. Vain tahtotila merkitsee. Loppututkinnoilla voi pyyhkiä rektaaliaan kuten Rahastusradion tradtiokin vaatii. Entinen johtaja A.I.Vuorikin on ansiokkaasti noudattanut sivistymättömyyden vaatimuksia kuten tuulipukukansan äänitorven sopiikin. Täällä voi olla sairaalloisen intohimoinen teknologiafriikki tai vain sopivin henkilö muttei mikään uraputkiuuno. Rahastusradion johtaja voi todeta olevansa uransa huipulla. Pitkät lomat, hyvät työajat, mukavat työkaverit, alhainen eläkeikä ja vähäiset pätevyysvaatimukset. Sopivuus, luotettavuus, hyvät suhteet ja vahva taustatuki ovat varsinkin alussa ylitse muiden vaatimusten. Turha tänne on ketään sitoutumatonta journalistia valita kun hyviäkin ehdokkaita löytyy ainakin yksi."

"Oletteko Te tuo 'hyvä' ehdokas?"

"Aivan. Ainoa todellinen vaihtoehto kuten lukuisat konsulttiemme tekemät tutkimukset todistavat. Yrityksistä huolimatta kukaan 'mahdollinen' johtaja ei ollut todellinen vaihtoehto. Kalliiksi tuli mutta kannatti koska tutkimukset osoittavat kiistattomasti juuri minun olevan ainoa jolla tahtotila riittää kunhan tilipäivät ja lomapäivät ovat asiallisessa suhteessa omien vähäisten tarpeideni kanssa."

"Onnea valitsemallanne tiellä!"

"Kiitos! Pian voitte haastatella minua vastavalittuna johtajana. Arvostelukykyinen Rahastusradion johtokunta ei ole nopeaälyinen mutta harvinaisen realistinen se kyllä on joten valintani on vain ajan kysymys."



Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?