<$BlogRSDURL$>

Thursday, September 30, 2004

Maksa tai kuole! 

Levyteollisuus haluaa torjua piraatteja estämällä yksityishenkilöitä kopioimasta cd-levyjä omaan käyttöönsä. Levymogulien mielestä oma varmuuskopio cd:stä vaikkapa autokäyttöön on pahasta, samoin omasta hyvästä levykokoelmasta ei saisi tehdä kokoelmalevyjä bilekäyttöön tai matkamusaksi vaan olisi tyydyttävä tietyn bändin tiettynä aikana julkaisemaan albumiin. Miksi?

Miksi levy-yhtiöt eivät pyri vaikkapa yhteistyössä Venäjän, Kiinan tai Thaimaan hallitusten kanssa lopettamaan ko. maissa rehottavaa suunnatonta piraattiäänitteiden ammattimaista tuotantoa?

Miksi minun rahani siirtäminen levyfirman tulosriville on tärkeämpää kuin rikollisten kopiointiteollisuuden hävittäminen?

Esimerkiksi Verkkokaupan kasettiveron, cd-veron ja dvd-veron kierto myymällä tyhjiä levyjä suoraan Tallinnasta kuluttajille on suurempi huolenaihe suomalaisille yrityksille kuin rikollisliigojen kaupankäynti omilla tuotteillaan Tallinnassa, Pietarissa, Viipurissa ja kaukoidässä. Miksi?

Gramex halusi lopettaa suomalaiset nettiradiot koska ei saanut kupattua suomalaisyrittäjiä kylliksi. Vaarana oli myös että suomalainen musiikki saisi ilmaista mainosta internetissä ja suomalainen kulttuuri tulisi maailmalla tunnetuksi. Ties vaikka ulkomailla asuvat suomalaiset olisivat tahtoneet kuunnella kotimaansa radiota eikä se käy koska nuo maanpetturit eivät ole suomalaisen kup... verotuksen piirissä, saatana!


Aiheen tiimoilta haastattelinkin Suomalaisten kuppaavien taitelijoiden verenimijäklubin lakimiestä Veikko Veristä.


"Veikko Verinen, tehän edustatte suomalaisia "Tuhkatkin pesästä ja köyhää esittävien esittäjien taskuihin" järjestöä. Mitä mieltä olette saamastanne maineesta "rahat pois kaikilta aatteen edustajina?"

"Hiukan liioiteltuahan tuo on, monet taksimiehetkin lopettivat radion tms. kuuntelun autoissaan koska eivät halunneet maksaa meille joten ainakaan heidän rahoihinsa emme ensiyrittämällä päässeet käsiksi."

"Aiotteko vielä tavoitella suurempaa rahavirtaa esimerkiksi aloittamalla taistelun venäläistä mafiaa vastaan?"

"Oikeastaan tarvitsemme ammattimaista piratismia oikeuttaaksemme taistelumme tavallisia kuluttajia ja asiakkaitamme vastaan. Jos ammattimainen väärentäminen loppuisi ihmiset ihmettelisivät miksi heidän pitää maksaa meille omien tiedostojensa varmuuskopioimisesta cd- tai dvd-levyille eikä sellaisen selittäminen ole helppoa."

"Miksi tosiaan maksan jokaisesta tyhjästä cd-levystä Gramexille verirahaa vaikka suuri osa omistakin levyistäni kuluu kirjoituksieni tallentamiseen, ohjelmien, ajureiden ja käyttöjärjestelmieni varmuuskopioimiseen sen sellaiseen täysin muuhun käyttöön?"

"Pyrimme välttämään tämäntyyppisiä kysymyksiä ylläpitämällä piratismia mm. Venäjällä. Toisaalta joissakin maissa maiden viranomaiset ja muut johtajat hankkivat helppoja sivutuloja sallimalla kopiointirikollisten toiminnan tiettyjä voitto-osuuksia vastaan jolloin he ymmärrettävästi eivät ole innokkaita taistelemaan ko. yrittäjiä (?) vastaan."

"Entä elokuvapuoli? Nythän esimerkiksi Macintoshin käyttäjät ovat saaneet nauttia ilmaiseksi käyttöjärjestelmänsä osana toimitetusta helppokäyttöisestä iMovie ohjelmistosta jolloin lopputulokset on voitu siirtää editoituina kovalevyltä takaisin cd:lle tai dvd-levylle. Miksi nämäkin kotielokuvat ovat aineistoa joista teille pitäisi maksaa?"

"Helppo kysymys. Monet kotielokuvien tekijät käyttävät elokuvissaan musiikkia joista meille "Kuppaaville Kultakurkuille" kuuluu roima korvaus. Tottakai jotkut hoitavat velvollisuutensa maksamalla meille erillisen "kotielokuvamusiikkimaksun" jolla saavat hyödyntää musiikkia teoksillaan, mutta he ovat vain pieni osa kotielokuvien tekijöistä.
Toisaalta on hienoa päästä rauhaan omaltatunnoltaan takuuvarmasti maksamalla ensin meille rahaa parin biisin takia ja vielä varmuudeksi DV-kasettimaksut, DVD- ja CD- maksut muiden kulujen päälle."

"Ettekö pelkää lypsylehmienne kuolevan tiukan politiikkanne takia? Tarkoitan että osa takseista nosti kädet pystyyn ja käytännössä kaikki nettiradiot ovat lepettaneet. Tilanne jossa Virosta tuotu media on suomalaista halvempaa kuljetuskuluista (ilmeisesti edestakaisista?) huolimatta kuulostaa absurdilta."

"Jos ei ole rahaa ei pidä musiikkiakaan luulla kuuntelevansa."

"Tosiasiassa osa uusista "hienosti" kopiosuojatuista levyistä ei edes toimi joidenkin (itse asiassa yllättävän monien) uusien autojen cd-soittimissa lainkaan. Vielä kun nämä levyt eivät soi macissä tai PC:ssä on soppa valmis. Eikö teitä edes vähän hävetä käsittämätön ahneutenne?"

"Kuunnelkoot autoissaan radiota tai renkaiden ulinaa. Lakimiehenä vastaan vain työnantajalleni joka maksaa peruspalkan ja provision enkä halua köyhtyä vaan saada joka kuukausi täydet bonukset."

"Kiitän haastattelusta ja ajastanne ja toivotan maksimibonuksia!"

"Kiitos, lähdenkin tästä valmistelemaan esitystä päiväkotien ja koulujen lastenlauluesitysten saattamiseksi verotuksen piiriin."



Comments:
tasan tarkkaan samaa mieltä kuin artikkelin kirjoittanut
 
Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?