<$BlogRSDURL$>

Tuesday, September 07, 2004

Kasettimankan ajoilta 

Vuosi on 1974, veljen kanssa joululahjaksi saatu radiokasettinauhuri kuluu käsissä vuorovedoin. Sormet näppäimillä, biisi alkaa ja taas äänitetään. Love Help Me on biisin nimi, jännät soundit ja jos sanoista saisi muutakin selvää kuin kertosäkeen. Taas valmiina, antaa mennä! Avaruuskeskuksen lähtölaskentaa, koskettimet, kitara. Wau mikä biisi! Astronomy Domine á la Syd Barrett ja esittäjänä tietysti Pink Floyd. Seuraavakin biisi nimeltään Lucifer Sam oli makuuni.

Ensimmäinen tapaaminen. Sanoista en saanut mitään selvää ja bändin nimikin jäi hämäräksi. Vuosia myöhemmin, tarkemmin sanottuna 1980 oikean LP-levyn ja paremman kielitaidon hankkimisen jälkeen erottuivat jo sanatkin:

Astronomy Domine
Syd Barrett  

Lime and limpid green, a second scene
A fight between the blue you once knew.
Floating down, the sound resounds
Around the icy waters underground.
Jupiter and Saturn, Oberon, Miranda and Titania.
Neptune, Titan, Stars can frighten.

Blinding signs flap,
Flicker, flicker, flicker blam. Pow, pow.
Stairway scare Dan dare who's there?
Lime and limpid green, the sounds surronds
The icy waters under
Lime and limpid green, the sounds surronds
The icy waters underground.

Uutta musiikkia luodessaan Syd oli nauttinut siinä määrin LSD:tä että bändikaverit "unohtivat" hakea hänet keikalle koska mies oli jo vuodenvaihteessa 1967/1968 sen verran "kaukana" etteivät kaverit enää yksinkertaisesti kestäneet koko touhua vaan antoivat David Gilmourin soittaa kitaraa bändissään joka tuolloin oli brittiläisen undergroundin kuningas ja josta myöhemmin tuli eräs maailman tunnetuimmista yhtyeistä.


Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?