<$BlogRSDURL$>

Friday, August 13, 2004

Vakuutusyhtiön matematiikkaa


Pariskunnille

Lapsiperhe on aina suosittu esimerkki yhteiskunnan silmäterästä ja painavasta perusteesta milloin millekin asialle. Vakuutusyhtiöt eivät nekään suostu jäämään hopealle. Päinvastoin. Lapsi- ja perheystävällinen vakuutusyhtiö tarjoaa vanhemmille edullista parihenkivakuutusta. Jos otat yksilöllisen henkivakuutuksen maksat vaikkapa 300 euroa vuodessa ja omaiset saavat kuolon kohdatessa esimerkiksi 100 000 euroa. Jos molemmat vanhemmat ottavat oman vakuutuksen vuosimaksu kohoaa helposti 600 euroon mikä on jo paljon rahaa. Tässä ystävällinen vakuutusyhtiö tulee apuun ja tarjoaa pariturvaa molemmille esimerkiksi edulliseen 450 euron hintaan korvaussumman säilyessä 100 000 euron suuruisena. Siinä tapauksessa että molemmat vanhemmat kuolevat yhdellä kerralla perilliset saavat edelleen tasan 100 000 euroa. Jos pariskunta olisi maksanut 150 euroa per vuosi lisää perilliset saisivat tässä tapauksessa 200 000 euroa.
Onko siis pariturva edullinen vakuutusmuoto?


Rakentajille

Entäs talonrakentaja? Tottakai rakennustyövakuutus tai mikä sen nimi onkaan kannattaa ottaa. Samalla on hyvä muistaa että talkooväkeä varten on hankittava erillinen talkoovakuutus. Voi olla yllättävää huomata vakuutusyhtiön suhtautuvan talkooväkeen kuin ulkoavaruuden olioihin joita voi koskea vain talkoovakuutus.


Autoilijoille

Ja autoilijat tuottavat hyvin rahaa yhdelle jos toisellekin instanssille, niin myös vakuutusyhtiöille. Jos ajat samana päivänä kaksi kertaa ojaan ja autosi vaurioituu ensimmäisellä kerralla vain vähän toisen kerran ollessa kertakaikkiaan liikaa kannattaa unohtaa ensimmäinen yritys. Jos ilmoitat tunaroineesi kaksi kertaa maksat myös kaksi omavastuuta. Vakuutusyhtiötä ei välttämättä kiinnosta oliko ensimmäinen yrityksesi mitätön vai ei.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?