<$BlogRSDURL$>

Thursday, August 19, 2004

Suomalaisen kilpailukyvyn perusta on luja ?


Suomi on kilpailukykyinen maa, eräs maailman kilpailukykyisimmistä. Täällähän aktivoidaan ihmisiä yrittämään ja tekemään töitä. Niinhän sitä luulisi. Kaverini joka opiskelee ja tekee aktiivisesti töitä halusi työstään eroon nopeasti koska Kela vaati 500 euroa jo maksettua tukea takaisin, lisäksi asiaan kuuluu kolmen kuukauden jakso ilman tukea koska hän tienaa ilta/viikonlopputyöstään sen verran hyvät rahat ettei niiden lisäksi enää tukea tarvita.

Joskus toivoisi Kelan johtajien elävän malliksi yhden kuukauden niillä rahoilla jotka opiskelijoille sun muille tuen tarvitsijoille heidän ohjeidensa mukaan riittävät. Ei ole tainnut johtajaparkojen mieleen tulla etteivät kaikki suomalaiset ole liikalihavia vähän liikkuvia edustuslounaita nauttivia suojatyöläisiä. Eivät ainakaan opiskelijat. Perkele.

Voisikohan systeemiä vähän rukata? Jos ei tyystin muuttaa uudenlaiseksi niin ainakin nostaa tulorajat 2000-luvun kalleimman euromaan hintatasoon sopiviksi. Voisi nostaa hyväksyvää murinaa tulevien veronmaksajien rintakehästä ja parhaimmillaan parantaa opiskelumotivaatiota sekä tuottaa parempia arvosanojakin. Eikö kannattaisi kokeilla? Edes vähän enemmän porkkanoita ja jopa makkaroita leivän päälle niille jotka jaksavat painaa hommia. Motivaatiota yrittää vähän enemmän koska siitä on hyötyä.



Kela framille!


Samaa tässä silloin tällöin itsekin hämmästelee. Lääkärinpalkkio 70 euroa, Kelan hyväksymä taksa 40 euroa josta lasketaan mahdolliset hyvitykset. Olen tyhmyyttäni maksanut lekurile 30 euroa ylimääräistä. Ainakin Kelan mielestä. Eikös Kela voisi perustaa lääkäriasemaketjua joka veloittaa palveluistaan vain Kelan hyväksymien taksojen mukaan? Takaan että asiakkaita riittäisi. Jonoksi asti.

Samoin Kela voisi esittää laskelmia kuinka opiskelijat elävät Kelan suosittamilla ansioilla. Kelahan voisi perustaa opiskelija-asuntoja joiden vuokra on juuri Kelan hyväksymän suuruinen. Samoin asumistuen ongelmat poistuisivat jos Kela huolehtisi jatkossa ihmisten asumisesta omaan käypään hintaansa. Vuokra 20 euroa neliö, Kelan hyväksymä taksa 8 euroa neliö. Eikös tässä olisi saumaa Kelan normein veloittavalle vuokranantajalle? Jos muut vuokranantajat eivät tähän pysty, Kela voisi näyttää mallia ja perustaa oman vuokra-asuntofirman.


Tällä pelillä suomalaista yhteiskuntaa voisi jo kehua kilpailukykyiseksi ja Uusi-Seelantilaisilla valtuuskunnilla olisi täällä jotain nähtävääkin. Muutakin kuin kottaraispöntöt (=automaattitutkat) tienposkessa ja Eduskunnan lisärakennus. Se uusi pytinki Hesassa. Se jonka sisustuslaudat eivät pysty vastustamaan maan vetovoimaa.


Saataisiin Suomesta muitakin uutuuksia maailmankartalle kuin Mika Häkkisen avioliitto ja Tatu Vanhasen rotuoppi.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?