<$BlogRSDURL$>

Wednesday, August 18, 2004

Äly hoi! Älä jätä!

Eduskunta on valittu päättämään asioista kansan puolesta jotta homma sujuisi eikä tarvitsisi koko ajan järjestää kansanäänestyksiä tai joutua diktatuuriin. Siispä on luonnollista että vaaleilla valitut edustajamme hoitavat myös EU:n perustuslain käsittelyn. Niinkö?


Turha perustuslaki

Miksei kansanäänestystä voisi järjestää? Koska se on kallista hölmöilyä emmekä me kansalaiset edes tiedä koko perustuslaista ja sen vaikutuksista tuon taivaallista. Sitäpaitsi presidentti ja pääministeri sekä hallitus oikeastaan hoitavat koko homman. Mitäs me mokomaa miettimään. Tulisihan tyhjänpäiväisen EU:n tyhjänpäiväisestä perustuslaista laadittava selvitys kalliiksi ja veisi aikaakin. Eihän meidän tavan tallaajien tarvi tietää tällaisista asioista.


Rahat muuhun

Hetkinen! Eikö tarvi? Onko EU niin mitätön instanssi ettei suomalaisten tarvitse tietää mokoman perustuslaista tai muista asioista tuon taivaallista? Onko raha ainoa tärkeä asia koko hallinnossa? Täytyykö rahat säästää uusien poliittisten valtiosihteerien 7000 euron kuukausipalkan maksuun? Täysin turhia poliittisia virkoja joiden tärkein tehtävä on saada elämäänsä kyllästyneet puolueaktiivit nauttimaan elämästään veronmaksajien laskuun. Matti perkele! Taitaa se tyhmyys todellakin periytyä isältä pojalle?


Pelkistettyä politiikkaa

Ja takaisin äänestyshommaan! Kansanäänestykset ovat yleensä tapa sysätä vastuu päättäjiltä "kansalle" jonka kanta on kalliilla rahalla rukattu päättäjien mielen mukaiseksi. Koko kansanäänestys on oikeastaan suuri sirkus jossa katsotaan vaikuttaako päättäjien kaukosäädin äänestäjien kynään riittävässä määrin. Jos asia on epäselvä tai johtavat poliitikot pelkäävät saavansa periaatteellisista syistä nokkiinsa kansanäänestystä ei kannateta. Tietysti ne poliitikot jotka uskovat saavansa lisää vaikutusvaltaa tai paremman aseman kansanäänestyksen voimalla kannattavat näitä kansanjuhlia.


Tieto on kortilla

Mutta mikä estää kertomasta meille kansalaisille EU:n perustuslaista ja muista olennaisista asioista ihan periaatteesta ilman mitään pakottavaa tarvetta? Eikö meidän EU-kansalaisten normaalitilanteessa tarvi saada mitään tietoa koko touhusta? Kuinka paljon työtä uteliaiden aktivistien pitää tehdä jos he mielivät olla ajan tasalla EU:n suhteen? Onko koko euroopan yhteisö uudentyyppinen salaseura josta kerrotaan vain sen verran kuin kulloinkin tuntuu tarpeelliselta?


Jakavatko Brysselin valtiaat Ranska ja Saksa Euroopan yhdessä Putinin Venäjän kanssa uudelleen? Voisiko Suomi tällä kertaa jäädä pysyvästi länsivaltojen puolelle?
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?