<$BlogRSDURL$>

Tuesday, August 24, 2004

KYSYMYKSIÄ:


Urheilusta


Miksi moukarinheittäjä O-P Karjalainen pitää olympialaisia ja MM-kisoja yliarvostettuina? Onko hänellä liikaa arvokisamitaleita? Oliko finaalista pois jäänti vahinko vai protesti olympialaisten ylivaltaa vastaan? Onko sponsorien ja valitsijoiden mielestä 91,37% kauden parhaasta tuloksesta tarpeeksi kauden arvostetuimmassa kilpailussa joka ei välttämättä ollut OP:n kauden tärkein tavoite?

Miksi Tiia Hautala keskeytti seitsenottelun? Olisiko hänen mielestään ollut noloa jäädä viimeiseksi? Jos hän jaksaa jatkaa seuraaviin olympialaisiin hänellä olisi ollut ennennäkemättömät mahdollisuudet parantaa tulostaan. Jaksaako ottelun keskeyttävä urheilija treenata väsymättä seuraaviin koitoksiin? Miltä sijalta hän ei olisi keskeyttänyt?


Miksi suomalainen tv-selostaja nimitti Julia Nesterenkon naisten pikajuoksun kuninkaaksi? Tekevätkö selostajat vapaa-aikoinaan sukupuolitestejä?

Miksi suomalainen tv-selostaja nimitti Jaakko Ojaniemeä seitsenottelijaksi? Onko selostajilla sisäpiiritietoa mahdollisista keskeytysaikeista? Ojaniemihän osallistuu miesten kymmenotteluun eikä naisten seitsenotteluun joka päättyi jo sunnuntaina.


Veroista


Miksi Antti Kalliomäki puhuu veronalennuksista kun sairausvakuutusvero nousi ja televisiovero nousi?Viranomaisethan puhuvat maksuista mutta vero-nimitystä voi perustellusti käyttää. Entäs polttoainevero, dieselvero, arvonlisävero, kiinteistövero, kunnallisvero ja ravintorasvavero? Tulevatko rahat näiden maksamiseen taivaasta kuten Irwinin kirjanpidossa? "Haistakaa paska koko valtiovalta!" sanoi Irwin ja taidan olla samaa mieltä.

Ei ole mieltä puhua valtionveron laskemisesta ja samaan aikaan nostaa kaikkia muita veroja. Kyllä meitä kustaan silmään sumeilemattomasti.


Miksi suomalaiset palkkavertailutkin tehdään mieluiten Kiinan, Viron, Puolan, Venäjän ja muiden johtavien sivistysvaltioiden kanssa? Mikseivät Norja, Ruotsi, Tanska tai Saksa kelpaa?

Suomalainen ministeri sanoi aikoinaan että elintasoerot rajoilla tasoittuvat, esimerkiksi Suomen ja Venäjän rajalla. Epäilen etteivät suomalaisten rahat riitä nostamaan elintasoa Venäjällä joten onko tarkoitus laskea Suomen elintaso Venäjän tasolle?
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?