<$BlogRSDURL$>

Sunday, August 15, 2004

Kimi taas nopein!

keskeyttäjä. Jo kolmannellatoista kierroksella Kimi Räikkönen vetäytyi Unkarin GP:stä teknisen vian takia. Toisena keskeyttänyt Sauberin Felipe Massa joutui luovuttamaan vasta 21. kierroksella mikä on reilusti Kimiä hitaampi tulos. Näillä eväillä McLarenin pitäisi voittaa ylivoimaisesti kisa kalleimmista kisakierroksista. Laskutapa tietysti tallin budjetti jaettuna ajetuilla kierroksilla.

Karkean arvion mukaan Minardi näyttää voittavan kilpailun kalleimmista pisteistä: tallin yksi piste maksanee noin 50 miljoonaa dollaria. Toiseksi on tulossa Toyota n.43 miljoonaa dollaria per piste. McLaren (n.18 milj. USD/piste) ja Ferrari vain 1,9 miljoonaa dollaria per piste ovat jo jääneet ratkaisevasti kärkisijoista.

Jos Mika Häkkinen palaa nämäkin tilastot saattavat muuttua kertaheitolla uusiin sfääreihin, riippuu tietysti kenen kalustoa Häkä palkataan romuttamaan. Tavoitteenahan on virittää tekniikka äärimmilleen jotta se kestää kisaviikonlopun muttei paljon muuta ja parivaljakko Häkkinen - Sato saattaa vaatia kalustoltaan enemmän kuin insinöörit ovat arvioineet.

Samaa on tavoiteltu myös siviiliautopuolella tarkoituksena moitteeton tekniikka enintään kuudeksi vuodeksi jonka jälkeen uuden kulkupelin osto olisikin jo suotavaa. Mercedes Benzillä tässäkin on epäonnistuttu tarjoamalla ostajille 30 vuoden puhkiruostumattomuustakuu jota varmaan maahantuojakin kiittelee vaihdettuaan tuoreisiin Mersuihin useampia ovia takuuseen;). Saattaahan olla että MB:n omistajilla on varaa lämpimiin autotalleihin jotka lisäävät ruostumisriskiä mukavasti.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?