<$BlogRSDURL$>

Saturday, July 17, 2004

Voi poroparkoja!


Tallinnassa

HS ihmetteli tänään 17.7.2004 miksi Tallinnalaiset taksit huijaavat viattomia suomalaisturisteja. Kymmeniä kertoja Tallinnassa käyneenä voin vastata: syy on suomalaisten. Laivalta maihin tulleiden miesten tavaramerkki on vuodesta toiseen heilutella 20:n ja 50:n markan seteleitä taksikuskeille ja useinmiten humalapäissään maksaa muutaman kilometrin taksimatkasta jonka hinta taksamittarin mukaan olisi n.20 EEK oman päänsä mukaiset 50 -132 EEK. Eihän kukaan taksikuski varmaan kuvittele kaikkien suomalaisporojen maksavan mukisematta saman summan kuin nämä maansa ökylähettiläät?


Bangkokissa

Samaa tekisi mieli sanoa Bangokissa tapaamastani nuoresta suomalaisnaisesta joka osti paikalliselta myyjältä tavaroita joista kehui saavansa Suomessa helposti moninkertaisen hinnan. Tällaisesta elvistelystä ei varmaankaan seuraa minkäänlaista hinnan korotusta? Tuo nainen ja hänen ystävänsä tinkivät Rose Gardenista palatessaan parikymmentä postikorttia käsittävän pakkauksen hinnan alkuperäisestä n. 120 bahtista johonkin 60:n - 80:n bahtiin, hieno suoritus varsinkin kun ostin samaisen korttisatsin samoilta myyjiltä 20:llä bahtilla. Onneksi olkoon te itämaisen kauppatavan suvereenit valtiaat ja valtiattaret!


Antaako öykkäröinti tai rahoilla elvistely jotain lisäarvoa matkalle? Tekeekö kännissä öriseminen matkailusta mukavampaa? Ilmeisesti tekee koska rahaa kannattaa kylvää ympärilleen. Rahan sirottelusta sinne tänne on sekin etu että se antaa suojaa taskuvarkaita ja huijareita vastaan: noita suoraselkäisiä yrittäjiä. Muistan Tallinnassa pikkupoikalauman (n.15 nulikkaa) jotka pyysivät rahaa leivän ostoon, sanoin ettei mulla ole rahaa mutta tästä saatte juuri ostamani leivän. Mitäkö tapahtui? Leipä ei kelvannut, ainoastaan rahaa olisi huolittu. Eivät ne lapset ruokaa tarvi, raha ratkaisee.


Uusi määritelmä alkoholismille

Uusi tutkimus kertoo joka toisen suomalaisen äidin olleen raskausaikanaan humalassa. Tällaisissa tilanteissa olisi varmaan parasta molempien vanhempien viettää raskausaika selvin päin. Minun puolestani ihmistä joka ei kestä 9 kuukautta ilman alkoholia voi huoletta tituleerata tenukepiksi koska kyseessä on lyhyt aika ja pienen ihmisen elämä voi mennä pilalle jo ennen alkamistaan jollei äiti pysty nenän valkaisuun. Äidille urakka on vaativampi kuin isälle koska imetysaikanakin nautittu alkoholi päätyy oman pikku piltin elimistöön. Tosiasiassa lisääntyminen edellyttäisi noin parin kolmen vuoden absolutismia johon monet suomalaisnuoret eivät pysty vaikka haluaisivatkin. Tässä kohtaa isien tuki puolisoilleen on mielestäni tärkeämpää kuin synnytyksessä. Molemmmat vanhemmat raittiiksi pariksi vuodeksi per pentu! Siinä veri punnittaisiin.

Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?