<$BlogRSDURL$>

Wednesday, July 07, 2004

Tupakoinnista ja sen vaikutuksista eri tilanteissa.

Menestyt työssäsi!

Omalla työpaikallani monet johtajistamme tupakoivat joten urakehityksen kannalta on eduksi polttaa tupakkaa koska silloin pääsee usein ja helposti puheisiin päälliköiden kanssa. Näin saa etulyöntiaseman tupakoimattomiin nähden. Sitäpaitsi tupakoitsija ymmärtää palkankorotustarpeen koska tupakka on kallista ja elintärkeää.


Valtio saa rahaa!

Tupakointi tuottaa valtiolle huomattavat verotulot vaikka aiheuttaa myös huomattavat tupakointisairauksien hoitokulut. Ennen vuotta 1980 aloittaneista tupakoijista suurin osa voi vedota tupakkatehtaiden tiedottamiseen jossa järjestelmällisesti kiistettiin kaikki yhteydet tupakan ja sairauksien välillä vaikka jo tuolloin ainakin USA:ssa tiedettiin uuden syövän (=keuhkosyöpä) olevan käytännössä tupakoinnin nimikkosairauden.


Tupakoitsijan ei tarvitse kituuttaa eläkeläisenä (?)

Nykyäänhän lukutaitoiset ihmiset tietävät hankkivansa itselleen osamaksulla verisuonisairauksia ja keuhko-ongelmia. Mielenkiintoista tässä on tuttavani käsitys nopeasta ja kivuttomasta kuolemasta heti eläkkeelle pääsyn jälkeen. Ajatus eliniän lyhentämisestä suoraan 15 sekuntia per savuke ilman sairauksia kuin veitsellä leikaten tuntuu haaveunelta.


Tupakoitsija on sosiaalinen

Tupakkapaikalla on hyvä tiimi. Tulta, jämiä tai tupakkaa pyytäessä tutustuu uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin. Kaikki tupakoitsijat tietävät vierotusoireiden olevan pahoja joten tupakan puute on jokaiselle tupakoitsijalle pahin painajainen ja saa auttamaan kaveria hädässä. Yhteisen tupakan poltto on kuin yhteisen leivän ja viinin nauttiminen ehtoollisella (=kirkollinen tapahtuma). Tupakan mausta ja merkeistä syntyy helposti keskustelua eri merkkiä polttavien kesken; samalla voi myös arvioida muualta tuodun halvemman tupakan laatua sekä makua suhteessa säästettyihin euroihin.


Tupakoitsija tuntee säätilan

Polttaessaan tupakkapaikalla, ulko-ovella, parvekkeella tai ikkunan ääressä tupakoitsija tuntee tupakoimatonta paremmin säätilan ja huomaa ensimmäisenä sään vaihtelut sekä osaa varautua niihin muita ennen.


"Todellinen tupakoitsija"

Todellinen tupakoitsija ei koskaan mene nukkumaan ilman "unisavuja" eikä nouse aloittamatta päivää "aamutupakalla". Yölläkin herätessään tupakoitsija vetää mieluusti savut etteivät vierotusoireet häiritsisi unia. Automatkalla kohtelias imuttelija ottaa viimeiset savut juuri ennen lähtöä ja seuraavat heti pysähdyttyään jotta kanssamatkustaja saa reissata raikkaassa autossa.


Tupakoimattomana siis työurani kärsii, valtio menettää verotuloja, joudun kituuttamaan sairaalloisena yksinäisenä vanhuksena, olen epäsosiaalinen, en tiedä säätilasta enkä voi osoittaa välittämistäni sauhuttelutavoillani. Lisäksi ekologinen jalanjälkeni on huomattavasti pienempi kuin sauhuttelevilla lajitovereillani.

Pitäiskö minunkin aloittaa uusi ura tupakoitsijana?
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?