<$BlogRSDURL$>

Tuesday, July 13, 2004

Tallinnan reissun satoa

Ai ai kun maistuu! Ostinpa Tallinnan Winestoresta Citymarketin vierestä Eden-kermalikööriä (=vanilje-mandli-kooreliköör). Hinta 73 kruunua eli huomattavat 4,85 euroa/0,5l. Sametinpehmeä maku vie kielen mennessään. Ainakin meikäläiseltä jolle makea kermalitku maistuu, njam! Prosentteja on vain 16 mutta makua vallan mahtavasti.

Sadamarketista löytämäni tumma Negrita rommi (0,5l, 108 EEK=7,2€) maistuu myös rahanarvoiselle. Mitäs sitä Bacardista tai Stroh:sta maksamaan kun halvemmallakin saa hymyn huulilleen;) Vana Tallinnan hinta vaihtelee myyjästä ja alkoholipitoisuudesta riippuen jonkin verran. Omat löytöni maksoivat 40% 5,50 €/plo, 45% 5,60€/plo ja 50% 6,70 €/plo. Edullisen laadun ystävälle suosittelen lämpimästi Liiwimaa Palsamia jonka hinta 40% vahvuisena 0,5l:n pullossa on kohtuulliset 5,10€/plo.

Oluen ystävää voi kiinnostaa Sakun III-oluen casen hinta 16,50€/24 tölkkiä ja tietysti 0,5l/tölkki eli 12l josta voi laskea litrahinnaksi 1,38€ joka ei ole kauhean paljon. Paluumatkalla Silja velotti Upcider laatikosta kokonaista 15,60 € eli 1,97 €/l joka on vähemmän kuin kotimaamme 3€/l ylittävä kulunki.

Oikeastaan viihdyn Virossa ihan muista syistä kuin viinan tai tupakan hinnoittelun takia mutta ei voi kieltää etteikö kohtuullinen hintataso houkuttelisi. Kartonki LM:ää maksaa Tallinnassa noin 12,30 €/kpl mikä alittanee HellSinGin hinnan hiukan?

Ne muut syyt. Ravintola Neitsitorn Tallinnassa, Toomemägi Tartossa, Kuressaaren luostari Peipsi-järven rannalla, Taevaskoda etelässä, Toompean mäki Tallinnassa, Tallinnan vanhakaupunki jonka vertaista ei näin läheltä löydä. Kielitaitokin helpottaa eloa ja oloa: jatkakaa kielikurssini seuraamista jahka jaksan taas vääntää seuraavan oppitunnin, jos kielikurssi kyrsii laittakaa nyt joku palautetta, kiitos!

Ja sokeriksi pohjalle: Kahvila Maiasmokk vanhoine puukoristeineen ja maalauksineen, intarsia-pöytineen. Hurmaava, huumaava tunnelma, järkyttävän edulliset hinnat ja paljon paikallisia kävijöitä. Harvassa paikassa Tallinnassa voi rentoutua niin perusteellisesti: I love Maiasmokk!!!
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?