<$BlogRSDURL$>

Saturday, July 10, 2004

Piittaamattomuus on nykysuomalaisen yhteiskunnan trendi. Esimerkiksi liikenteessä tänään(9.7.2004, perjantaina) klo 12.46 valkoinen BMW (CIB-XXX) kääntyi Helsingistä Vihtiin ajaessaan Kehä I:lle länteen vasemmalle tien yli ja seikkaili vielä sääntöjen mukaan ajaneessa jonossa aiheuttaen pahan vaaratilanteen. Vaalea viiksivallu ei tainnut huomata oikealle kääntyvää kehä I:n liittymää tai sitten hän oli vain piittaamaton.

Liikenteessä sekoilu ei ole harvinaista vaikka poliisi onkin kiinnostunut ainoastaan ajonopeuksista eikä vilkun käytöstä tai muiden kuin pysäköintisäädösten noudattamisesta. Seuraukset näkyvät päivittäin. Voisi sanoa jopa joidenkin "parempien" autojen omistajien kuvittelevan heillä olevan selkeitä etuoikeuksia meihin perusautoilla ajaviin nähden.

Uskaltaisinko ottaa riskin?

Kuinka moni meistä todella uskaltaisi mennä välin jos sattuisi pahoinpitelyn tai muun rikoksen todistajaksi? Tuskin monikaan joka haluaa itse jäädä eläväksi ja ehjäksi. Valintatilanteessa vaikenenko vai kuolenko monet valitsevat vapaaehtoisen vaikenemisen (=välinpitämättömyyden).

Asumisen suloinen yhdentekevyys

Taloyhtiöllämme on naapuritalon kanssa yhteinen roskis ja sinne päätyvät sulassa sovussa niin kiukaat kuin maalit, huonekalut ja talvirenkaat sekä vanhat työkalut. Kukaan ei näytä välittävän. Kyllä taloyhtiö maksaa loisten kaatopaikkamaksut. Välinpitämättömät käyvät kukkarollamme.


Perheet pääoman voimalla erilleen

Kokoomuslainen kirjoitti Hesarissa muutama viikko sitten ylistävästi sunnuntaiaukioloista. Ja mitä vapautuneista aukioloajoista seuraa? Perheillä ei ole enää yhteisiä viikonloppuja eikä yhteisiä iltoja: yhteinen aika on vähentynyt dramaattisesti. Olen varma ettei erillään eläminen paranna perheiden hyvinvointia tai lasten valvontaa. Paremminkin lapset ja lemmikkieläimet jäävät huonommalle hoidolle; yhteiset mökkiviikonloput, matkat sekä ateriat muuttuvat harvinaisiksi. Eikö kukaan todella välitä? Kunhan kauppaketjut saavat rahaa muu on yhdentekevää. Pitäisikö sanoa kuppausketjut?

Paljastava kilpailu

Kiitos saksalaisen kilpailun suomalaiset rautakauppiaat ja ruokakauppiaat ovat laskeneet hintatasoaan havaittavasti. Seuraavaksi katsotaan suomalaisen rakentamisen hinnoittelu jos puolalaiset rantautuvat koivun ja tähden alle. Välittääkö kukaan todella siitä että nuorten ihmisten tuloista käsittämätön osa menee asunnon hankintaan ja ylläpitoon? Kuinka suomalaisten liikkeiden tiukasti kilpaillut hinnat voivat laskea ulkomaisten yrittäjien tullessa markkinoille? Eihän kyseessä ollut kartelli johon ulkomaalaiset eivät suostuneet?

Suomessa ei kartelleja tunneta, Lemminkäinen, Kone ja metsäyhtiöt eivät taatusti lähtisi mihinkään laittomaan mukaan. Eivät edes harmaalle alueelle. Saatana. Sehän on ihan venäläistä hommaa. Sovittuja hintoja. Hyi faan! Saunailloissa otetaan olutta ja vietetään vapaa-aikaa eikä sovita hinnoista tai markkina-alueista tai muusta arveluttavasta.


Naiset huipulle!

Auttaisiko naisten mukaantulo huipulle tähän saunajohtamissyndroomaan?
Pitäisikö valtion seurata tarkemmin yritysten edustustoimintaa?
Ties vaikka vähän kaveerattaisiin kilpailijankin kanssa?
Kiinnostaako kilpailuvirastoa?

Elämmekö välinpitämättömien valtakunnassa?
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?