<$BlogRSDURL$>

Wednesday, July 07, 2004

Onks Leninkrat kaupois?

Vai jokohan se on myyty, käsistä viety?

Suomalainen Leningrad Cowboys on kulttibändi parhaasta päästä ja juontaa juurensa varhaiseen lahtelaiseen Sleepy Sleepersiin.


Lahtikaupungin rullaluislelijat

on Juicen biisi (just se Juice Leskinen, ikoni itse, manserockin miehiä) ja sopii hyvin lahtelaisrockin otsikoksi. Sleepy Sleepers paransi idänsuhteita muuttamalla levy-yhtiönsä vaatimuksesta "Karjala takaisin" levynsä nimen muotoon "Takaisin Karjalaan". Muutenkin Sleepparit tutustutti suomalaisnuorisoa mm. Matin ja Tepon musiikkiin, soitti Elvis-covereita ja tietysti omia klassikkojaan jotka eivät ilmestyessään vielä olleet niin kauhean klassisia, ennemminkin jotain ihan muuta.

Ja perästä tuli tietysti Perästroikaa Orchestra omine hulvattomine biiseineen. Bändi on julkaissut ainakin kaksi cd-singleä jotka sisältävät biisit: Kuurankukka , Håkan (=downtown), Karkuri (=runaway), Antaudun sun hymyyn, Hello Beibi (=get on) ja Baariin baariin (=ridin' ridin'). Sanat eivät ole käännöksiä vaan omintakeisia tarinoita reippaassa rock'n'roll-hengessä kieli poskella.

Väliin mahtuu vielä Lahden oma Rajuilma joka jyrisee kiitettävästi ja levykin saattaa onnella löytyä jostain. Koska äänite lienee harvinainen luettelen sen biisit samaan syssyyn: Et saa, Päätä särkee, Kova biisi, Muisto, Piiskaa!, Voimaa, Se on mulle sama, Avain taivaisiin, Usko mua, Polttaa.

Jokaisesta Suomen kaupungista näyttää löytyvän oma rock-kulttuurinsa josta vain osa on päässyt laajempaan tietoisuuteen. Koska en ole mikään rockin erikoistuntija nostin muutaman yrittäjän esiin jottei tietämys jäisi pelkästään Zero Ninen jälkeiseen aikaan.

Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?