<$BlogRSDURL$>

Thursday, July 01, 2004

Menetämmekö Tallinnan matkailukohteena nyt kun sielläkin kielletään viinan myynti öisin klo 23.00-08.00? Jatkossa emme saa täydennystä Tallinnan huoltoasemilta tai uimarannoilta joilla ei enää tästä eteenpäin myydä viinaa, samoin alle 75 m2:n myymälöiden viinanmyynti päättyy vuoden 2005 alussa. Perusteluna on kaupan vaikea valvottavuus sekä alkoholinkulutuksen vähentäminen. Tavoitteena on myös nuorten alkoholinkulutuksen vähentäminen.

Eikös nuorten alkoholinkulutus vähenisi parhaiten myymällä alkoholia aihoastaan nuorten nukkuessa noin 24.00 - 06.00 tai vaihtoehtoisesti 04.00 - 09.00? Huoltoasemat ovat myös mainioita paikkoja nuorten kulutuksen vähentämiseksi jos Tallinnassa säädettäisiin laki ettei huoltoasemalle saa mennä sisään ilman ajokorttia jolloin kaikki kävijät olisivat aikuisia.
Samoin mitä pienempi liike on sitä helpompi sitä on valvoa, varsinkin jos kaikki tuotteet pidetään vanhaan neukkutyyliin tiskin takana. Eikös nyt olisi Vladimir Putinin aika ärähtää pienten lasnamäkeläisten viinakauppojen puolesta? Lasnamäkihän on venäläisten asuinaluetta.

Taustalla vaanii vielä peikkona Viron valtion kaavailema viinaveron nosto joten nyt pian Tallinnaan ennenkuin pahin tapahtuu ja virolaisetkin tulevat Suomeen hakemaan halpaa viinaa. Itse käyn huomenissa tutkimassa paikallista tarjontaa ja aion samalla vähän täydentää viinakaappia jotta saisin tallennettua edes jotain katoavista kohtuuhintaisista alkoholituotteista.


Pohjoismaat siirtyvät jenkkityyliin. Jatkossa täälläkin naidaan housut jalassa kuten amerikkalaisissa elokuvissa on tapana, ainakin PN suosittelee uusia toimintatapoja. Pohjoismaiden neuvoston mielestä lapset pitäisi varjella seksiltä ja tarjota tilalle rehellistä väkivaltaa. Niin muuttuu aika, ennen oli seksiä, nyt alkaa raakuuden aika.

Hongkongissa on vielä toivoa sillä professori Yu-shek Cheng kulkee vielä vapaana luennoimassa demokratiasta jopa Suomessa jossa tähän asti on vallinnut konsensus.


"Hullupäissi!" sano myyntisihteeri kun kakarat auton eteen juoksivat.
"Mönkäre komissaariksi!" sano demarit kun ongelmajätteestä eroon halusivat.
"Jumalauta!" sano porot tallinnalaisella kesäterassilla.

Soome-Eesti valitsuste koostööprojekt: viina hind tôusma!
Soome-Eesti rahvaste koostööprojekt: viina alati soodsalt müügile!


Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?