<$BlogRSDURL$>

Sunday, July 04, 2004

HS, Turtiainen ja Soneran tappiot

Hesarin kuukausiliitteessä (heinäkuu/2004) on paha ajatusvirhe. Sivulla 86 Pertti Turtiaisen haastattelussa väitetään Soneran kustannusten olleen vain valtion maksaman 500 miljoonan euron tuen suuruinen. Tarkkaan ottaen tämä ei pidä paikkaansa koska tuen lisäksi UMTS-farssi vähensi Soneran maksamia veroja ja jos ei olisi pantu erästä Suomen tuottavimmista yrityksistä pätevän (?) toimitusjohtaja Relanderin johdolla konkurssikuntoon sen myynnistä olisi voinut valtion kassaan kilahtaa helposti tuo sama 500 miljoonaa euroa voittoa.

Tällä yhtälöllä Suomen valtion menetykset Kaj Erik Relanderin johdolla tehdyn UMTS-päätöksen takia ovat reilusti yli miljardi euroa, tuskin koskaan saamme tietää paljonko valtio todellisuudessa menetti rahaa. Valtion rahathan ovat meidän veronmaksajien rahoja joilla meille maksetaan asumistukea, opintotukea sekä tarjotaan palveluja kuten terveydenhoito, tienpito, kirjastot, koulut sun muut "mukavat". Palkaksi tästä yrityksensä jäävuoreen ajamisesta Relander sai reilun kultaisen kädenpuristuksen Soneralta jolla oli varaa maksaa erorahat johtajalleen muttei tämän päätöksistä aiheutuneita giganttisia kuluja.

Miksi epäonnistuneen ja omahyväisen johtajan erorahat ovat etusijalla konkurssissa olevan yrityksen vastuissa? Näyttää silltä etteivät Suomen lait muutenkaan koske Soneran entistä johtoa joka näyttää pääsevän teleurkintajutusta kuin koira veräjästä vakavalla nuhtelulla tyyliin: "ei meitä kiinnosta mitä teitte, älkääkä enää jääkö kiinni, perhana!" Lakihan on "kaikille sama" paitsi niille eläimille jotka ovat tasa-arvoisempia kuin toiset eläimet: sioille. Pyydän sioilta vertausta anteeksi.



Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?