<$BlogRSDURL$>

Tuesday, June 29, 2004

Porkkanoita pennuille!

Mikähän siinä on ettei vauhdin huumaamia nuoria voi päästää jollekin suljetulle alueelle hurjastelemaan sen sijaan että heidät pidetään liikenteen seassa ja pyritään kitkemään "väärät taipumukset" pois?

Rattijuoppo on ihminen joka ajaa kännissä päästäkseen paikasta toiseen mutta hurjasteleva nuori etsii rajojaan ja hakee hyväksyntää sekä asemaa porukassa. Eikä ainoastaan hyväksyntää porukassa vaan etsii vauhdista unohdusta. Ikävät asiat ikäänkuin putoavat kyydistä jos on tarpeeksi vauhtia.

Rattijuoppous on asennevamma ja piittaamattomuutta kuten hullut nuorisokuskitkin jossain määrin. Silti haluan tehdä näiden välille eron. Jos ns. "kiltit nuoret" kokeilevat rajojaan urheilemalla, juomalla pussikaljaa ja ottamalla ensikännejä tai osallistumalla jonkin muun alan kilpailuihin, olemalla nörttejä tai mitä nyt milloinkin mikseivät nämä vauhtihullutkin voisi kesyttää muuttamalla laiton lailliseksi?

Siis hurjapäät kokeilemaan rajojaan jonnekin suljetulle alueelle jonne eivät muut ihmiset pääse jolloin nuorille itselleenkin voisi tulla mieleen ettei näitä kokeita kannata tehdä muun liikenteen seassa. Eivät nuoret välttämättä tarvi maailman parhaita ratoja vaan mahdollisuuksia. Mitätönkin muutaman kilometrin radan pätkä voisi saada ihmeitä aikaan. Samalla näille ritari Ässille selviäisi etteivät heidän autonsa ole mitään WRC-autoja vaan hyvinkin helposti omille teilleen karkaavia siviiliajokkeja.

Mikä siinä on ettei porkkanaa voi tarjota kuin vahingossa?
Keppiä tulee pyytämättäkin.


Sitten kysymys internet-yhteyden tarjoaja Suomicommunicationsille: Kuinka yhteysongelmista ilmoitetaan sähköpostilla? Yleensä yhteysongelman aikana nettiyhteys ei toimi lainkaan.


Sää oikuttelee ankarasti

TV:n sääguru vai oliko se TV-yhtiön meteorologi ilmoitti ettei sateisia ja poutaisia paikkakuntia voi lainkaan ennustaa. Mikä siinä muka maksaa? Jos TV:ssä ei muutamassa minuutissa saa kaipaamaansa säätietoa omalta paikkakunnaltaan mikä estää ilmoittamasta tarkempia tietoja netissä? Vai miten paikkakuntakohtaiset säätiedot tulevat kännykkään? Taivaastako? Halutaanko nämä yksityiskohtaiset säätiedot jättää vain ostettaviksi uutisiksi? Tarvitseva taatusti tilaa kaipaamansa tiedot maksullisina kännykkäänsä jatkossakin vaikka kotikoneelle saisi tietoa ilmaiseksikin.

Pelätäänkö Internetin täyttyvän hyödyllisestä tiedosta turhan tiedon sijaan?


Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?