<$BlogRSDURL$>

Tuesday, June 22, 2004

Nokia nousuun

Tähän asti Nokia on menestynyt teknisen etumatkansa (lue: kommunikaattori) ja nuorisomallistonsa (lue: pelejä yms.) avulla. Nyt pitäisi olla läppäpuhelimia ja parempia kameroita, parempia sekä suurempia värinäyttöjä. Yleensäkin tilanteen ennakointi ja tuoreiden mutta toimivien ideoiden tarjoilu kännykkäihmisten käyttöön on menestyksen avain.

Nokia voisi ottaa malistoonsa uuden entistä suuremman peruspuhelimen mallia seniori. Suuret selkeät ja helppokäyttöiset näppäimet, kuuluva soittoääni, isotekstinen kookas näyttö sekä yksinkertaiset perustoiminnot ilman mitään ylimääräistä. Tuosta kun laittaisi ilmoituksen Hesarin etusivulle voisi kauppa käydä ennennäkemättömästi.

Ehdotan seuraavaa tekstiä: "Tämän puhelimen äänen kuulee huonokuuloinenkin vaari, tekstin erottaa heikkonäköinenkin mummo eikä alkava dementia estä käyttämästä tätä alunperin Simpansseille suunniteltua laitetta." Kyllä kauppa kävisi. Moderneilla miniatyyrimalleilla voisi heittää vesilintua jollei siitä saisi eläinrääkkäyssyytettä. Toisaalta jos osaisi tehdä kännykkämetsästyksestä taidetta voisi saada valtiolta taiteilija-apurahaa sitä enemmän mitä hitaammin uhri kuolisi.

Kyllä eläkeläisenkin kelpaisi kun royaltit juoksisivat perikunnalle saakka 70-kymppisenä tehdystä elokuvasta: "Kännykällä pulua päähän kännissä" ja käsikirjoittaja Väinö olisi kussut päälle jos olisi saanut sepaluksensa auki. Jos hommasta tulisi oikea muoti-ilmiö voisi Kiasman budjetti olla kovilla. 20 000 euroa per tapettu eläin edellyttäen tietysti havaittavaa kärsimystä. Jos uhriksi saataisiin ihminen hyvään Tsetshenia-Irak-tyyliin Kiasma maksaisi 120 000 euroa puhtaana käteen.

Kyllä matkapuhelimesta voi tullla siunattu laite. Kirottuhan se on ollut jo usein.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?