<$BlogRSDURL$>

Tuesday, June 01, 2004

Miksi poliitikot valittavat ettei heihin luoteta ?

Pääministerinä ollessaan Paavo Lipponen moitti oppositiota "maan linjan" haittaamisesta "väärillä näkemyksillä" ja sama mies oppositiossa pitää meteliä uuden hallituksen EU-tyrimisestä.

Oppositiossa ollessaan keskustajohtajat paheksuivat hallitusta kun polttoaineveroa ei laskettu tilapäisesti öljyn hinnan kohottua reilusti, nyt hallituksessa ollessaan samat henkilöt eivät halua kuulla puhuttavankaan mistään polttoaineveron laskusta vaikka öljyn hinta on pilvissä.

Luotettavaa alkoholiverotusta

Vanhasen hallitus laski alkoholiveroa ja erityisesti väkevien veroja, nyt kun alkoholin ja erityisesti väkevien kulutus on nousemassa sama hallitus suunnittelee alkoholiveron ja erityisesti väkevien veron nostoa. Ja miksikö? Koska suomalaiset eivät ymmärtäneet hakea vielä edullisempaa viinaa Virosta. Pysyisikö siis suomalainen alkoholivero alhaalla vain jos suomalaiset joko hakisivat viinansa muualta tai tiputtelisivat itse omat pontikkansa? Onko poliitikkojen mielestä terveellisempää juoda verotonta kuin verollista viinaa? Maalaisjärki sanoo asian olevan juuri päinvastoin. Ainakin alkoholisairauksien hoitoon tulisi enemmän rahaa Suomessa laillisesti myydystä alkoholista kuin muista vaihtoehdoista olivat ne sitten laillisia tai laittomia.

Poliitikkojen huumevalistusta

Vihreiden huumeidenvastaisen taistelun iskulauseet kärähtivät kerralla heidän nuoren ja edustavan kansanedustajansa pilven polttoon. Onhan väärin tuomita koko puoluetta yhden ihmisen mokan takia mutta poliitikon uralla asioilla on erilaiset mittasuhteet kuin kadunmiehen uralla.

Tuskinpa Iltalehti olisi laittanut etusivulleen Pekka Pekkasen polttaneen uudenvuoden bileissä hassista tai Pirkko Pontevan nauttineen diskossa ekstaasia, asia muuttuu kun asialla on tunnettu poliitikko. Tony Halme sai myös mainetta ampuessaan piripäissään laittomalla aseella lähtölaukauksen kansanedustajan kunnialleen kotioloissa. Niin muuttuvat huumeet Eskoseni, ennen sai rauhassa polttaa vesipiippua jos kukaan ei huomannut, nykyään kyttäys on ennennäkemätöntä. Jopa Nykäsen Matin alkoholinkäyttö on saanut julkisuutta vaikka muutama vuosikymmen sitten emännän pahoinpiteleminen nyrkin ja hellan väliin kännissä ollessa oli jopa sukupuoliroolien mukaista.

Rehellinen poliitikko ?

On se pirua kun rehellinen poliitikko ei meinaa millään saada ääntään kuuluville. Äänestäjien ongelma tässä on ettemme valitettavasti tiedä kuka se on. Siis se rehellinen poliitikko.
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?