<$BlogRSDURL$>

Thursday, June 17, 2004

Kertauskursseja autokouluun!


Ajoin kaksikaistaisen tien oikeaa kaistaa ja käännyin vasemmalle toisen kaksikaistaisen tien oikean puoleiselle kaistalle. Samantien päälleni ajoi pakettiauto (TEG-XXX) siirtyen siis vasemmalta kaistalta oikealle noin vain. Onneksi tässä kohtaa kehä I:llä oli bussikaista jonne onnistuin pelastautumaan ehjänä (16.6.2004 klo 10.20).

Pitäisikö minunkin hankkia kaupunkimaasturi (=SUV) jotta liikennesäännöistä piittaamattomat puolisokeat pakukuskit huomaisivat olemassaoloni? SUV:lla olisi sekin etu että paku saattaisi kärsiä suuremmat vauriot. Kolaritilanteessa saavutettava etu onkin ainoa järkevä syy kaupunkimaasturin hankkimiseen, muutenhan auto on suuri ja epäkäytännöllinen ruuhkassa jonottamiseen.

Olisinko muuten syyllinen tappoon jos ajaisin kaupunkimaasturilla jonkun kanssa-autoilijan hengiltä vai onko kilpavarustelu tulossa Suomenkin liikenteeseen? Kaupunkimaasturi voisi tietysti olla pienimunaiselle miehelle potenssilääkettä ja liikenteessä epävarmalle naiselle mukava turva: "kyllä ne väistävät kun tällä ajelen".


Äly hoi, älä jätä Yleä!

TV:n tullessa Suomeen mustavalkoisen TV:n lupa oli väritv-lupaa edullisempi koska mustavalkoisella televisiolla ei voinut hyödyntää TV-lähetysten koko potentiaalia. Miksei nyt ole digiboksi-lupaa koska vain sillä voi saada käyttöönsä kaikki tv-palvelut? Digiboksi-luvilla voitaisiin rahoittaa TV:n digitalisointikin joten me jotka pärjäämme vielä analogisella TV:llä voisimme maksaa siitä mitä saamme emmekä siitä mitä jotkut muut saavat.

TV:n digitalisoimisen myötä Yleisradion lähetykset voisi muuttaa salatuiksi jotka sitten puretaan kortilla jolloin koko TV-maksun maksamisongelmat poistuisivat. Samalla lupatarkastajat ja kalliit "maksa lupasi"-kampanjat voisi lopettaa
jolloin Yleisradiolle jäisi enemmän rahaa ohjelmien tekoon. Ilmeisen selväähän on ettei Yleisradion raskasta ja kallista byrokratiaa voi purkaa koska ylijäämäpoliitikot tarvitsevat kaatopaikkansa.






Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?